Af Jane Baumgartner, assisterende præst

August måned er altid en lidt særlig tid i børnekirken, hvor der med et nyt skoleår sker nogle naturlige skift i forhold til at deltage i forskellige grupper og klubtilbud. 

I skrivende stund er alle grupper kommet rigtig godt fra start – vi har budt nye børn velkomne og vi har glædet os over gensynet med de børn/teens/unge, vi fulgtes med før sommerferien. Lederne har lagt program for efterårets aktiviteter – og er top-motiverede for at skabe de bedst mulige rammer for både tro og trivsel blandt vores børn og unge. 

Lige et kort glimt ind i nogle af grupperne: 

UngVM har igen i år inviteret til den efterhånden legendariske ”burger-aften” hvor elementer som – ja – hjemmegrillede burgere, ledere på slap line, præste-aspirant på akustisk guitar og så 22 unge mennesker tilsammen pegede på, hvor stærkt og godt et fællesskab kan være. 

Teenklubben og de nye konfirmander er også kommet rigtig godt i gang – og i denne weekend er vores 10 konfirmander afsted på deres første KonfiOase-lejr. 

Frisbee ser rigtig meget frem til at skulle på lejr i Elev den 9-10. september og håber, det bliver fantastisk oplevelse for børnene med plads til at nye venskaber kan etableres. Lejren bliver til i fællesskab med RockSolid-klubben i Elev. 

Bataljonen tager også på lejr den 9-10. september – denne kommer til at finde sted i kirkens lokaler. I tirsdags havde bataljonklubben sin første klubeftermiddag med en god kombination af sjov, leg, pizza og bøn. 

Og så er der søndagene; hvor der er fuld gang i alle børnegrupper. En kæmpe glæde at være vidne til at så mange børn søndag efter søndag indtager kirken. 

Sidst men ikke mindst er familiegudstjenesterne igang igen. Vi havde en virkelig dejlig gudstjeneste i den forgangne uge. Børn og unge bidrager og bærer med på sang og musik; forældre giver en hånd med, hvor det lige giver mening; børn hygger sig på tværs og får nye venner; lækker mad og gode samtaler. Tiden fløj afsted – og alt det gode kunne have fortsat meget længere. Heldigvis har vi snart familigudstjeneste igen. 

Informationer om klubaktiviteter, gudstjenester mv. kan man finde på kirkens hjemmeside. For de forskellige grupper er der oprettet forældregrupper på Facebook, som man meget gerne må blive medlem af. Man kan søge dem frem ved at skrive ”Frisbee forældregruppe (ÅVM)”, “Bataljon forældregruppe (ÅVM)”, “Noahs ark forældregruppe (ÅVM)” og “ÅVM Teenklub”. Her vil der være dag-til-dag informationer, og man vil kunne laver aftaler om fx kørsel, lege/spiseaftaler mv. 

I forhold til frivillige ledere, kunne vores børn i Teenklubben, i Frisbee og i Bataljonen ønske sig et par faste ledere, der især har lyst til at bidrage en søndag om måneden – eller en søndag hver anden måned. Det kan også være i et af vores klubtilbud med en aften eller to om måneden.

Der er altid af helt naturlige årsager udskiftning i ledergrupperne – denne august er ikke en undtagelse – så derfor rækker jeg frimodigt denne forespørgsel. 

Tak for medleven og opbakning – giv gerne alle de seje børne/teen/ungeledere et klap på skulderen, næste gang du møder dem! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *