Af Michelle og Simon Lind Kappel

Kære ÅVM
Vi sætter stor pris på jeres omsorg og forbøn. Tak til de af jer, der har kontaktet os i de seneste uger. Vi er blevet bedt om at give en lille opdatering på, hvordan vi har det her på Sri Lanka.

Et forandret Sri Lanka
Påskesøndag d. 21. april 2019 forandrede Sri Lanka. De simultane selvmordsangreb på luksushoteller og kirker har krævet over 250 liv, heraf over 40 udlændinge. Tusindvis var enten vidne til de voldsomme ødelæggelser eller mistede venner eller familie. Men selv dem, der ikke var direkte berørt af angrebene, kan ikke undgå at være berørt af alt det, som de har ført med sig: De første uger med undtagelsestilstand, udgangsforbud om natten, blokering af sociale medier, meget færre mennesker på vejene og skoler/universiteter, der var lukket ned, var én ting. Men de langsigtede konsekvenser, bliver om muligt endnu mere omsiggribende.

At det var muligt for nogen at gennemføre disse angreb, afslører hvor stor en sikkerhedsmæssig risiko det er, at der ikke er styr på den politiske situation i landet. Man frygter et fald i antallet af turister på 30-50% i det kommende år. Tusindvis af mennesker mister derfor deres indtægt. I de seneste dage, er det ligeledes blevet tydeligt, at særligt nogen fra de militante buddhistiske grupperinger, bruger angrebene til at legitimere angreb på muslimske butikker og helligdomme – det er stadig enormt svært at forudsige, hvor det ender.
Selv bor vi i Mt. Lavinia, som er ca. 10 km fra de 3 hoteller, der blev angrebet. I vores del af byen, har der været roligt i hele perioden. Vi føler os ikke i fare når vi er i vores lejlighed eller i vores lokalområde. Vi holder os løbende orienteret via udenrigsministeriet og lokale nyheder om nye anbefalinger, der kunne gøre at vi må rejse ud af landet. Men for nu, er vi glade for at vi tog tilbage som planlagt. Simon har arbejdet i hele perioden, men selvom universitet åbnede for nogle af de studerende i denne uge, så er der fortsat meget få elever, og det er svært at sige, hvornår han kan komme igang med undervisning igen. I mellemtiden nyder vi godt af, at han har lidt mere fleksibilitet i sine opgaver, så vi kan have mere tid sammen som familie.Hvordan kan vi bringe Guds håb og forvandling her?
Det at bringe Guds håb her på Sri Lanka, har fået en helt ny betydning. Så meget af det spirende håb synes at være blevet ødelagt af disse handlinger. Én måde, vi kan hjælpe, er ved at støtte de lokale, der allerede er i gang med at hjælpe. Vi har derfor løbende kontakt til den lokale nødhjælpsorganisation (LEADS), som Michelle gennem 10 år har samarbejdet med som frivillig Assist, en dansk frivilligdreven NGO.

LEADS er del af en gruppe af NGO’er, der tilbyder psykosocial støtte til de børn og familier, der er direkte berørte af angrebene. Risikoen for at disse mennesker bliver traumatiserede, er stor. Særligt fordi mange har andre traumatiske oplevelser med i bagagen, som følge af den over 30 år lange borgerkrig, der sluttede i 2009. LEADS tilbyder derfor psykisk førstehjælp og vurderer løbende hvilke behov, der opstår for disse familier i de kommende uger. De har som altid særligt fokus på børnene.
LEADS skal i alt samle omkring 350.000kr. ind til indsatsen. Det har vi sammen med Assist besluttet at forsøge at hjælpe dem med.
Vi har derfor oprettet en indsamling, som du kan læse om her: www.assist.ngo/blacksunday.
Mobilepay: 250364. Mærk: Black Sunday.
Enhver hjælp til deres arbejde med at hjælpe ofrene for terrorhandlingerne modtages med stor taknemmelighed!
Tak om I fortsat vil bede både for os og for Sri Lanka. Der er virkelig brug for Guds håb og forvandling midt i al den frygt, som har spredt sig efter angrebene.
Guds fred,
Simon og Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *