Af David Viftrup
Den anden dag blev jeg kontaktet af en ung journaliststuderende fra ÅVM, der ville høre, om jeg havde tid til at blive interviewet af en af hans medstuderende til en opgave. Det sagde jeg ja til med det samme, da jeg altid synes, det er interessant at møde studerende og tale med dem. Jeg var ikke helt klar på emnet, men blev positivt overrasket, da jeg senere på ugen sad med den journaliststuderende på mit kontor og det første spørgsmål kom.
”Hvem er jeg” var første spørgsmål, som jeg kunne læse på skærmen foran mig. Sikke et fantastisk spørgsmål at få. Jeg kunne selv bestemme hvor lang tid, jeg ville bruge til at besvare det. Og så gik jeg i gang. Reflekterede over mine roller som søn af mine forældre, mand til min hustru, far til mine børn og videre til min identitet som Guds barn. Forskellen på hvem jeg er, hvad jeg laver og hvordan vi nogle gange får viklet de to ting sammen. Spørgsmålene fortsatte i samme dur. ”hvad gør dig glad?”. ”Hvad er du taknemlig for?” ”Hvordan håber du livet ser ud om 10 år?”. Det blev en rigtig spændende refleksion for mig og en rig samtale med den studerende. Hvor kan det bare noget, når vi får samtalen hen på mere end det umiddelbare i hverdagen. Hvem er jeg?
Den 20. november har vi inviteret hele Aarhus ned i Musikhuset til et ”Lad os tale om tro” event. Jeg tror på, at det arrangement er en fantastisk mulighed for at åbne samtalen om større emner med vores relationer. Jeg håber mange af os får udnyttet muligheden til at invitere relationer med derned, og at det giver rige samtaler i forbindelse med det. Måske en større refleksion hos alle – meget troende som mindre troende, om hvem vi er
“Hvem er jeg?” er et af de spørgsmål vi som menighed drømmer om at hjælpe alle med at finde svaret på. At minde os selv om, og lære den næste generation, at vi ikke skal finde svaret i vores arbejdsliv eller præstationer, men først og fremmest i, at vi er skabt af Gud, elsket af ham, og at vi er hans børn. Det er og bliver det dybeste og mest formende svar, vi kan finde til spørgsmålet. I det svar finder vi det fundament for vores identitet, der ikke ændrer sig. Det påvirkes ikke af vores evner og succeser eller fiaskoer. Men står der hele tiden. Vi er skabt af ham. Vi er ikke tilfældige. Vi er kendt og elsket af ham, som vi er.