Jeg har besluttet at tage imod et nyt kald fra menighedsrådet i Karlslunde Strandkirke fra årsskiftet om at blive sognepræst der. De har skitseret en række spændende udfordringer, som jeg gerne vil være med til at løse. Jeg har også haft stigende lyst til på et tidspunkt at prøve at arbejde som almindelig præst i et sogn, og det får jeg nu mulighed for. Jeg fylder 57 år til marts 2021, og det er sjældent, at man får mulighed for et nyt embede efter man har passeret de 54 år ifølge Præsteforeningens statistik. Så nu skulle det jo altså være.

De sidste 3,5 år siden 1. august 2017 har været en spændende og krævende rejse sammen med jer. Nu er grundlaget lagt for et nyt kapitel i ÅVM. Jeg har været en midlertidig præst for jer – sådan set i bakspejlet – men har forhåbentlig bygget en solid og gangbar bro til fremtiden. Jeg takker for den tillid jeg har mødt og åbenhed for mange nye idéer og tiltag. Årsrapport 2020 afspejler især ændringer på gudstjenesteområdet og flere nye projekter på områderne diakoni og mission. Jeg er stolt af det vi har opnået sammen, og jeg har også lært meget undervejs. Jeg håber at ÅVM befæster og udbygger det gode arbejde som allerede er i gang. Især glæder det mig, at så mange unge igen søger til kirken. I er i rigtig gode hænder.  

ÅVM har en meget dygtig og dedikeret stab. Jeg har stræbt efter at hyre og forme et team, som tilsammen har kunnet gøre en forskel for menighedens liv og vækst – med hver sin nådegave. For i Guds Rige handler det ikke om personer, men om hvad vi er, og bliver tilsammen i kraft af nåden, der virker i os og igennem os. 

Jeg anbefaler ÅVM´s medlemmer at bakke op om menighedsrådet og staben i forbøn, med god omtale og ved at vise dem udstrakt tillid, så de kan udføre deres tjeneste med glæde og frimodighed. 

Jeg træder nu ned fra broen, og går fra borde – men kun for at gå ombord på et andet skib i den samme flåde med den samme mission i vores dejlige land. 

Jeg drager afsted med ønsket om Guds nåde og fred til alle!

Anders Michael Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *