Af David Viftrup, daglig leder

I onsdags var det askeonsdag, hvor vi markerede begyndelsen på fasteperioden, der går frem til påskesøndag. 

Fasten er en unik åndelig disciplin, hvor vi på en speciel måde har mulighed for med hele vores krop og sjæl at læne os ind mod Gud, mens vi giver afkald på dele af vores hverdag, som vi normalt tager for givet og oplever behov for. Mad, forbrugsvaner, kaffe eller lignende.

I Ny Testamente oplever vi, at også Jesus fastede, og underviste om faste. På et tidspunkt bliver Han spurgt til, hvorfor hans disciple ikke faster. Jesus svarer, at så længe han er blandt disciplene, så er der ikke behov for det. Men når brudgommen/Jesus er rejst, vil det igen være relevant. I den sætning fanger vi en bid af formålet i fasten. At udtrykke vores længsel efter at se mere af Ham, ved at række ud efter ham gennem bøn, og forstærke udtrykket gennem fasten. 

Vi vil gerne invitere dig med i fasten igen i år og til at være med til sammen, at læne os ind mod Gud og hans vej. At lægge vores længsel efter at se mere af Ham frem for ham, og åbne os for det, han har til os. Der er mange ting, at gå i forbøn for i fasten. Vi har hver især vores personlige historier, længsler og håb i livet, som vi kan lægge frem. I ÅVM søger vi i disse måneder efter en ny præst, og drømmer om, at Gud vil kalde og lede den rigtige i vores retning. I år vil vi også på en speciel måde bede om, at Gud på vores #Berørt konference i april vil berøre os på en ny måde. Vi drømmer om, at Gud må forløse sit nærvær og sin nåde, godhed og kraft på en speciel måde; At der er folk, der for første gang får en konkret erfaring af Helligånden. At Helligånden må forløse folk i deres nådegaver, og at vi alle må få en ny berøring af Guds ånd.   

Måske drømmer du også om at erfare mere af Helligånden; At få en dyb erfaring af at være Guds barn og opleve, at Gud taler til dig, og viser dig mere, om hvem han er. Vores bedste råd her i foråret er, at tage med på #Berørt. Tag vennerne med fra klyngen eller smågruppen, og gør det til en fælles oplevelse at søge Gud sammen på konferencen. 

Vi har gjort ekstra ud af weekenden, og tror på, at det bliver nogle fantastiske dage.

Læs mere om konferencen her: aarhusvalgmenighed.dk/berort

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *