Af David Viftrup

Siden slutningen af 2019 har vi støttet MadeInHope på Filippinerne, der arbejder med at hjælpe kvinder fanget i trafficking ud af deres situation, og dernæst hjælper dem med at integrere sig i samfundet igen. Bygge familie, udvikle kompetencer til at kunne forsørger sig selv og familien og samtidig lære om hvem Jesus er, og hvad han har gjort for dem.

Michelle leder arbejdet, og besøgte os sidst i december 2019, da vi indledte samarbejdet. Michelle er selv vokset op i slummen i Manilla, men blev støttet gennem et amerikansk støtteprogram, hvilket gjorde det muligt for hende at bryde den sociale arv og få skolegang og uddannelse. Som voksen fik hun muligheden for at studere teologi i USA, og havde tre år der, hvor hun dygtiggjorde sig inden for det.

I forbindelse med dette ophold havde hun flere muligheder for at blive i USA og arbejde der, men oplevede kald til at vende tilbage til Manilla for at hjælpe kvinder og familier, der lever under de samme forhold, hun selv voksede op i.

Hun driver i dag arbejdet sammen med et stærkt team i Manilla, og er samtidig involveret i Lusannebevægelsen, hvor hun er en af talskvinderne i kampen mod traficking af kvinder og børn.

Hendes mentor er Bodil Skjøtt fra Danmark, som hun har mødt gennem Lusannebevægelsen, og som hun besøger i DK. I løbet af hendes 1½ uge i Danmark deltager hun på gudstjenesterne d. 3. september og fortæller om arbejdet. Derudover møder hun staben, besøger et par fællesskaber, har møder med Viva DK, og deltager i Peter Andersens 60 års fødselsdag. Peter var med undertegnede i Manilla og besøge arbejdet i januar, og er fast støtte gennem et firmasponsorat til MadeInHope.

Glæd jer til at møde hende. Hun er fantastisk. På billedet her i artiklen er det Michelle, der står til højre under et besøg hos nogle af de kvinder, de hjælper.

David Viftrup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *