Af Laura Norgaard Mortensen og Jane Baumgartner-Nielsen

Laura Norgaard:

Sommerferien nærmer sig hastigt, og jeg tænker, at vi er mange, der glæder os over det. For de unge, der snart skal sige ”på gensyn” til deres venner og farvel til deres efterskole-boble, føles det måske en smule mere ambivalent. Jeg husker selv, at det var med blandede følelser, at jeg skulle tilbage og bo ved mine forældre og tilbage til min kirke.

Det betød dog meget for mig at blive set og ønsket velkommen af menigheden, da jeg kom tilbage. Derfor synes jeg også, at det var så fedt at være med ude på Rudehøj Efterskole i sidste uge og sige hej til 8 af de unge, som forhåbentlig kommer tilbage til menigheden efter sommeren. 

Vi fortalte lidt om UngVM; at det et fællesskab netop for dem, hvor de kan dele liv med andre unge, sænke skuldrene og bare hygge sig sammen. Der var tre skønne UngVM’ere med, som kunne besvare alle de spørgsmål, som efterskoleeleverne havde. Vi snakkede også en del om, hvad de enkelte unge skal lave efter sommerferien, og delte erfaringer fra gymnasietiden. Alt imens hyggede vi faktisk bare rigtig meget og spiste en frygtelig masse chips. Det var strålende aften! Vi glæder os meget til at se de unge igen, og vi håber sådan, at de kommer til at møde fællesskaber her i kirken, hvor de kan tage ejerskab og føle sig hjemme. 


Jane Baumgartner:

UngVM’ernes besøg på Rudehøj Efterskole er en af de aktiviteter, vi håber kan skabe bro mellem efterskolelivet og Aarhus Valgmenigheds ungdomsfællesskab for unge i alderen 17-10 år. Udover at have været på besøg på Rudehøj Efterskole, har lederne i UngVM også taget kontakt til de unge fra menigheden, der er på andre gode efterskoler rundt om i landet – så de alle ved, at de er ventede og meget velkomne tilbage i Aarhus Valgmenighed. 

Menighedens forældre til børn i alderen 17-20 år har desuden modtaget et brev med en grundig introduktion til UngVM, så forældrene er oplyste om tilbuddet og kan bakke deres unge op i at komme afsted og være en del af fællesskabet. 

Lederne i UngVM har lagt program for den første måned efter sommerferien – og herefter inviteres de unge selv til at sætte deres præg på programmet. Det nære fællesskab vil have en høj prioritet – men også deltagelse i større arrangementer for unge som fx Wave og UpSide. Traditionen tro, vil der i slutningen af august blive afholdt den legendariske ”Burger-aften”, hvor valgmenighedspræsten deltager. 

Vi har en rigtig skøn gruppe unge i UngVM – nogle rejser videre nu efter endt ungdomsuddannelse, og nye kommer til. Vi glæder os MEGET til at byde de nye velkomne. Skulle du kende en ung, der mangler et godt ungdomsfællesskab – så tøv ikke med at tage kontakt til Samuel Neve samuellneve@gmail.com og hør meget mere. Programmet vil fremgå af Aarhus Valgmenigheds hjemmeside. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *