Af Gitte Søholm Rabjerg

I starten af februar kom vi, med godt en måneds forsinkelse, afsted til Sydafrika. Vi har slået os ned i Hilton, der ligger en times kørsel ind i landet fra Durban, Kwa-Zulu-Natal. 
Her er vi, igennem Aarhus Valgmenighed og Youth For Christ Danmark, blevet sendt ud til at starte musikfællesskabet Sonar Music, der allerede kører i Danmark.
I Sonar Music har vi en drøm om, gennem musikproduktion, at kunne give unge sydafrikanere et lysere blik på fremtiden – og at gøre det i en kirkelig kontekst. Med små skridt (et beat og en bøn ad gangen) får vi lov til at se små sejre for unge, der får noget at tro på.  

Hverdagen er lige så stille kommet i gang, og vi har allerede haft vores første to musikklub-aftener. Begge gange deltog omkring 15-20 unge mellem 13 og 18 år. Udover de to aftener har vi også haft besøg af en gruppe unge fra Sweetwaters, som vi har en forventning om også er meget interesserede i at deltage i de ugentlige aftener. Det håber vi meget på, fordi det særligt er dem, vi har et håb om at kunne inkludere.

Sweetwaters er et stort Township, der ligger meget tæt på, hvor vi bor. Det er præget af fattigdom, arbejdsløshed, specielle magtstrukturer og åndelige kampe. Det står i diametral modsætning til området i Hilton, som nærmest minder mere om Beverly Hills. Dette skel er så specielt at færdes i, og vi har en oplevelse af, at mange hvide lever med konstant dårlig samvittighed. Samtidig oplever vi, at der er andre hvide, der lukker øjnene for denne virkelighed. 

Udover opstart af musikklubben har vi deltaget i en masse aktiviteter i kirken. Vi har virkelig mødt åbenhed og følt os taget rigtig godt imod. Det har sat en masse tanker i gang hos os, i forhold til hvordan vi møder nye i vores egen kirke

Vi er ved at finde os til rette i organisationen Hope Trust, som arbejder i Sweetwaters. Vi har deltaget i børneklub, hvor børn kommer og leger, lærer Jesus at kende og får mulighed for at stille spørgsmål til livet og til det, de hører. Spørgsmål til livet, Gud og måden at leve sit liv på er ikke noget, der normalt er plads til i børnenes hjem, hvorfor det er så meget vigtigtere, at de kan komme her og møde voksne, som har tid til dem og tid til at svare på de spørgsmål, der fylder dem. Sidste gang var et af spørgsmålene fra en af teenagerne: ”Er jeg en synd, når mine forældre ikke var gift, da de fik mig?”. 

Vi oplever en stærk tro, og at Gud er helt central i mange menneskers liv. Men vi oplever også, at der er en helt anden åndelig verden, som særligt fylder for mange af dem, der bor i Sweetwaters. Derfor er der enormt meget brug for, at de hører om JESUS. Det er stærkt at opleve teamet i Hope Trust, som har et brændende ønske om, at disse børn må møde Jesus, fordi dét kan sikre deres fremtid og give dem håb. Denne vision elsker vi at arbejde med på. 

I den nærmeste fremtid fokuserer vi stadig på at lande. Både i kirken, studiet og i Hope Trust. 
I må meget gerne være med til at bede for, at vi må blive ved med at have energi til de forskellige nye kapitler, vi åbner, samt at musikklubben må blive til stor velsignelse for mange unge i Sydafrika – særligt de, der har færrest ressourcer i forvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *