“Mine børn glæder sig til at komme i kirke”

Af Jane Baumgartner, præst og leder for børne- og ungekirken

I slutningen af august var det igen blevet tid til familiegudstjeneste. Knap 60 børn og voksne mødtes til en festlig gudstjeneste i familiehøjde. Det var virkelig godt at være sammen – og nye familier kiggede forbi – og nye hænder og stemmer er kommet med i børnelovsangsbandet. 

Ved familiegudstjenesterne ønsker vi at inddrage alle, der har lyst og mulighed for at bidrage – og fx betyder det, at der er børn med i lovsangsbandet, og at voksne, der har ledige hænder undervejs, hjælper til med praktiske opgaver.

Efter gudstjenesten var der et spændende løb for de større børn mens de mindre børn gik i gang med kreative aktiviteter i Mini-kirken. 

Familiegudstjenesten er et godt udgangspunkt for at fejre gudstjeneste sammen med hele familien på én gang – hvor man ikke undervejs fordeler sig rundt om i forskellige lokaler i kirken – men netop har en samlet gudstjenesteoplevelse og ser og oplever børn og voksne, der befinder sig i ca samme livsfase med alle de glæder og udfordringer der kan være i det. 

Jeg har spurgt et par af deltagerne, hvad de særligt holder af ved familiegudstjenesterne og her er svarene: 

  • At der er nogen, der laver aftensmad til os 
  • At mine børn glæder sig til at komme i kirke
  • At jeg når at få snakket med andre voksne
  • At alt, der foregår på scenen, er på børnenes præmisser
  • At mine børn føler sig trygge
  • At mine børn bedre kan rumme at være i kirke, fordi der ikke er så mange mennesker og gudstjenesten er kort og tilpasset dem
  • At mine børn føler ejerskab i kirken, fordi de kan få lov til at bidrage til gudstjenesten 

Vi glæder os rigtig meget til næste familiegudstjeneste den 22. september 2022 kl 16.30. Det er oplagt at invitere venner og familier med, som måske synes det kan være svært at komme afsted til gudstjeneste kl 10 søndag formiddag eller som måske bare er nysgerrige på, hvordan fællesskab i kirken kan se ud anno 2022. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *