Ulla Sunesen

Skrevet af Ulla Sunesen 

I dag sidder jeg, Ulla Sunesen, sammen med vores NYE gamle præst Anders Michael Hansen. Vi snakker om Århus Festuge 1997, hvor arbejdet med I Mesterens Lys (IML) for første gang udsprang i Aarhus i forbindelse med Krop, sind og ånd helsemessen. To år tidligere, i 1995, fandt det første “åndelige møde” sted i Østerbrogården i København.

Det er særligt, at sidde her, og gennemgå disse minder sammen med Anders Michael, fordi han var en af de første der deltog. Lige efter han var blevet valgmenighedspræst i 1997, blev han spurgt af Ole Skjerbæk Madsen, om ÅVM ville indgå i et partnerskab med IML. Det sagde han gladeligt ja til.

Det ledte til, at Ole og Anders Michael, d. 21. september 1997 i Ridehuset, deltog med en stand, hvor der blev bedt og bygget bro imellem nye åndelige (new age) og folkekirken. Den første Messe sluttede af søndag aften med en gudstjeneste i Åbyhøj kirke med 200 deltagere. Hurtigt opstod der et miljø med ET HELT NYT LIV kursus/ lysceller/ tjenester med Ole og Lars Neve.

Hvorfor turde du binde an med det/ hvorfor blev ÅVM valgt? spørger jeg Anders Michael. 

ÅVM var en af de nye unge kirker i Forum for en Fri Folkekirke, et menighedsnetværk, der senere fusionerede med Dansk Oase.  Det var oplagt, at vi blev spurgt. Vores vision var jo at være i mission og bruge de karismatiske nådegaver, bøn, profeti, kundskabsord samtale/dialog, og at række ud til nysprituelle mennesker hvoraf mange – opdagede vi! – havde rødder i Folkekirken. De fandt et åndeligt hjem i tilknytning til ÅVM.

Var du nervøs for partnerskabet? 

Jeg var tryg ved IML mission. Ole’s kald 3 år før var nemlig blevet bekræftet af hans menigheds råd, biskop og Johannes Ågård Dialogcenteret. Du kan læse mere om Ole’s kald på IML hjemmeside.

Og nu springer vi til 2017, hvor vi kan fejre 20års jubilæum. Hvor er vi glade for alle jer, der i årenes løb har været med 1 eller flere gange, ÅVM Annex. Bøn på Gaden/Kildahl, Kreativ forbøn/Dansegruppen. Fellowship/klynge. Forbeder fra kirken, hjemme i stuen eller på messen og ikke at forglemme kollekt. Tak af hjertet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *