Kasper Breindahl har siden 2016 været udsendt til Cypern, hvor han bor med sin kone og søn. Han arbejder med SAT-7, som sender kristent satellit-TV til Mellemøsten. Kasper har særligt fokus på Iran og Afghanistan i hans arbejde.

Af Kasper Breindahl, udsendt af ÅVM

I disse dage er der en revolution igang i Iran. Befolkningen har fået nok af den undertrykkelse, de har levet under i de sidste 4 årtier. I løbet af de sidste 4 uger har der været 420 protest-forsamlinger i 112 forskellige byer og 70 universiteter. Menneskerettighedsgrupper vurderer at mindst 220 mennesker har mistet livet. 24 af dem var mindreårige. 

Men hvad har alt dette med os at gøre? tænker du nok. Vi kunne bare læne os tilbage og fokusere på vores egne problemer, for dem er der jo nok af. Men gør vi dette, så vil vi gå glip af en kæmpe mulighed. Det er jeg overbevist om. 

Jeg tror, at netop nu er der en potentiel mulighed for at bygge et nyt fundament for det iranske folk at stå på. Skulle det lykkes for befolkningen at få et nyt styre, hvor vil de så vende sig hen, når de skal opbygge deres samfund?

Kasper Breindahl i studiet ved SAT-7

Jeg tror på, at det bedste, der kan ske for et hvilket some helst land, er at befolkning lader deres hjerter forvandle af Jesus og opbygger samfundet ud fra dette udgangspunkt. Tag for eksempel Jakobs brev og den måde han snakker om visdom på i kap. 3,13-18:

“Men visdommen fra oven er først og fremmest ren, og desuden er den fredselskende, mild, omgængelig, fuld af barmhjertighed og gode frugter, upartisk og oprigtig.” (v.17)

For mig lyder det some nogle gode værdier at bygge et samfund på. 

Fra studiet, hvor Kasper arbejder

Det er selvfølgelig ønsketænkning at alle 80+ millioner iranere bare skal give deres liv til Jesus, og så er alt godt. Men jeg har et håb om, at jo flere vi når ud til, jo bedre vil det være for hele landet. 

Denne opgave kan godt virke meget uoverskuelig, men jeg tror på, at det bare handler om at tage mange små skridt. Vi har for eksempel lige lavet en programrække i det studie, jeg er udsendt til. Dette program handler om det at være ung, og hvilke udfordringer det kan medføre. Vores program giver vejledning og inspiration i, hvordan man som ung kan følge Jesus i alle livets situationer.

Fra studiet, hvor Kasper arbejdet

I de 6 år jeg har været en del af SAT-7 har jeg fået lov til at opleve en utrolig stærk og committed (red. engageret) undergrundskirke i Iran. Jeg har også fået lov til at høre om, hvordan folks liv er blevet radikal forvandlet i mødet med Jesus. Lige meget hvad der kommer til at ske med landet i løbet af de næste par uger/måneder, så er jeg sikker på, at de frø, der er blevet plantet i de iranske folks hjerter, ikke skal være forgæves. 

Den glæde, som det er for mig at få lov til at tjene dette folk, ønsker jeg at dele med jer, for uden min ÅVM-familie ville det ikke være muligt at udføre det arbejde, jeg gør. 

Jeg vil gerne opfordre dig til at bede for Iran og for at Guds vilje må ske, så Gud må få plads i hjerterne på det iranske folk. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *