Af Anders Due Kristensen

”Farvel jeg skal til Hawaii i dag – hilsen Maja”. Sådan skrev Maja, vores datter på fliserne uden for vores hus for snart 6 måneder siden. Gennem flere år havde vi længtes efter at se Gud mere i vores liv og tjene Ham, og vi følte os fanget i hverdagen med to fuldtidsjobs og masser af gode intentioner, der bare ikke synes at blive omsat til handling. Mirakuløst nok lykkedes det os begge at få 5 måneders orlov fra arbejde, og udlejning af hus, bil og andre praktiske ting faldt stille og roligt på plads.

Hvorfor valgte vi en discipeltræningsskole (DTS)?

Vi har i flere år været på familielejr med Ungdom Med Opgave (Youth With A Mission på dansk) og har oplevet det meget helende og velsignet – og der mødte vi andre familier, der havde været på DTS. Det passede rigtig godt ind i vores ønske om at fokusere på livet med Gud, og vi var også enige om, at hvis vi skulle have en længere orlov, skulle der være en form for struktur, ”hverdag” i den. Vi kunne have valgt mange andre af YWAM’s baser, men Kona på Hawaii er den største, og tiltrækker mange gode undervisere. Skolen for børnene er rigtig god på Hawaii.

At være på DTS handler om at kende Gud, så vi kan gøre ham kendt. Vi havde et undervisningsforløb med forskellige emner de første 12 uger, hvor vi samtidig havde en bibellæseplan der bestod af det meste af NT. Anden del af DTS’en er ”outreach” hvor vi var i Malaysia og deltog i YWAMs arbejde der. Her kom vi rigtig tæt på hinanden og de andre fra vores DTS team, og det gav ny praktisk erfaring i hvordan det er at leve i mission og at leve tæt sammen i et team med mange vidt forskellige mennesker. Vi var 22 voksne og børn fra 6 forskellige nationaliteter, der boede sammen i to huse, så der var rig mulighed for at udøve næstekærlighed, nåde og tilgivelse i praksis (!), men også at se Gud i hinandens liv.

Har vi fået det ud af det vi længtes efter?

Vi synes vi har fået rigtig meget ud af at være afsted – både i forhold til at kende Guds ord bedre og at opleve Åndens kraft. En helt særlig oplevelse har været at være vidne til den udvikling der er sket i vores børns relation til Gud i løbet af den tid vi var på Hawaii. De specifikke oplevelser og fortællinger om, hvad Ånden virker, er trosstyrkende, men det allervigtigste er vores egen relation til den levende Gud. Ligesom en svamp sætter aftryk, hvis den er fyldt af vand, så vil vi automatisk sætte aftryk og vidne om Guds kærlighed hvis vi er fyldt af Gud. Så det handler ikke i første omgang om, hvordan vi kan tjene Gud, men om at søge Gud og bruge tid på at lade os fylde af Hans ord og Ånd– og leve i lydighed mod Hans ord og det Han kalder os til.

Der er meget mere vi har lyst til at dele med jer, ikke mindst vores personlige vandring med Gud og hvordan han i sin kærlighed har formet os til dem vi er i dag. Så hvis du har lyst til at høre mere, så tag fat i os, skriv til os via Facebook eller på anderssuzuki@live.dk – så kommer vi gerne ud i din celle eller klynge. Vi planlægger at holde en aften hjemme hos os for dem der ikke er i klynge eller celle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *