Af Katrine Dalsgaard og Samuel Neve

I dag vil vi invitere jer til et kig ind i Aarhus Valgmenigheds fællesskab for unge i gymnasiealderen (ca. 17-20 år). Fællesskabet hedder UngVM, og vi mødes hver onsdag aften klokken 19:30 med fokus på at skabe et trygt og ærligt fællesskab, hvor vi sammen kan dele både det fede og det ikke så fede, og hvor vi sammen er nysgerrige på, hvordan Gud kan være en del af hele livet. Vores program er en god blanding af fællesskabsaftener i kirken, hvor vi får besøg af forskellige mennesker, blandt andet fra menigheden, der fortæller om, hvordan livet med Gud kan forme sig. Vi har også aftener, hvor vi besøger hinanden, samt diakonale aktiviteter, hvor vi laver ting i byen for at række ud til andre.  

Kender du nogen, der er på efterskole eller som er i alderen 17-20 år, så er du meget velkommen til at minde dem om, at de er velkomne i UngVM. Du må også meget gerne kontakte mig (Samuel Neve) direkte for at høre mere om UngVM. 

UngVM havde forud for fastetiden en temaaften om faste – og det blev afsæt for nogle rigtig gode refleksioner, konkrete handlinger og udfordringer til UngVM’erne. 

Her fortæller Katrine Dalsgaard fra UngVM, hvilke tanker hun efterfølgende har gjort sig om fastetiden: 

I UngVM snakkede vi en aften om fasten, og der blev jeg meget inspireret af de andres gode ideer. Det gjorde, at jeg fik lyst til at prøve det af.

I år har jeg valgt at faste, fordi jeg gerne ville sætte fokus på, hvordan jeg bruger min tid, og om der er noget, jeg kan skære ned på og skifte ud med noget, der giver mere mening for mig at bruge tid på. 

Jeg har helt konkret valgt at slette diverse sociale medier på min mobil, og har i stedet mere fokus på min relation med Gud. Det gør jeg ved at skrive en bøn ned i min notesbog hver aften, for at få lagt det, der fylder, over til Gud. Det er ikke noget, der kræver særlig meget tid, men jeg synes, det fungerer supergodt for mig, og jeg tror, det bliver en god vane, som jeg gerne vil fortsætte med. 

Herudover vil jeg bare lige nævne, at UngVM er et skønt sted at være, hvor der er plads til fordybelse i svære emner og udfordringer og plads til spørgsmål om de dybe ting, men hvor vi samtidig har det helt vildt sjovt og hygger os sammen. 

Jeg ser altid meget frem til UngVM og ved, at jeg kan komme med det, der fylder og blive set. Jeg kan varmt anbefale fællesskabet.

UngVM for 17-20-årige – find os på Facebook, hvor vores program også ligger.

Onsdage 19.30-22.00

Leder: Samuel Neve tlf: 31393280

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *