Igen i år var SommerOase en lokal oplevelse, hvor vi kunne komme hinanden og Gud ved helt i det lave. Hør her Isabella, Flemming og ‘Storfamilien invest’ fortælle om deres oplevelse på SommerOase.

Isabella fortæller…
Jeg synes, SommerOase i ÅVM var en rigtig god oplevelse. Dagene startede ud med fælles morgenmad inden mødet, dette var i sig selv lækkert, men der skete også noget meget særligt her. Jeg havde en oplevelse af, at bordene blev fyldt fra en ende af og blev dermed en blanding mellem gamle og unge, folk der kendte hinanden og nye bekendtskaber. Der var en særlig inkluderende ånd til stede; som om alle var klar på at tage godt imod hinanden og hygge sig sammen på kryds og tværs. Det var trygt at komme ned i kirken om morgenen med en vished om, at jeg var velkommen til at sætte mig, lige hvor jeg ville, og jeg behøvede ikke være nervøs for, hvorvidt dem jeg kendte var kommet. Så særligt oplevelsen af at være et samlet fællesskab på tværs af alder, klynger og andre tilhørsforhold tager jeg med.

Derudover var jeg særligt begejstret for Arianna Walkers input til morgenmødet om Åndens frugter. Jeg har sidenhen anbefalet videoerne til virkelig mange, fordi det kun tog små 15 minutter, men man kan tage utrolig meget med derfra. Tirsdag handlede eksempelvis om tålmodighed, et emne som hun fik udfoldet på en kraftfuld og anderledes måde. Det gjorde stort indtryk hos mig.†

Storfamilien invest er en klynge, der primært har sit ophav i Skjoldhøj og Tilst. Der er plads til alle, og i øjeblikket er det primært børnefamilier, der mødes som en stor familie.

Klynge Storfamilien ìnvest samledes til møder med plads til både store og små

I ferien var vi som andre klynger og kirkefællesskaber samlet for at fejre Sommeroase i fællesskab. Ugen begyndte mandag, og vi var sammen frem til torsdag, så i alt fire dage med fuldt program og højt tempo.

Der skal steges mange bøffer, koges mange æg og skrælles en del kartofler, når 40+ mennesker skal mættes, det blev klaret med smil og højt humør, hvor alle hjalp, så sovsen var jævnet og pastaen al dente til aftensmadstid.

Dagene centrerede sig om Guds ord gennem morgenlovsang, bibeltimer, samtaler og Gud i fællesskab. Børnene dansede og sang og snakkede over frokosten. De voksne fulgte formiddagens oplæg bibeltime med efterfølgende refleksion. Om aftenen var der møde og efterfølgende en samling med plads til at dele Guds nærvær i vores liv og bede sammen. De fire dage gav fornyet liv og glæde i livet med Gud. Vi oplevede, hvordan fællesskabet er med til give den enkelte energi til, at troen kan vokse.

Flemming fortæller om sin oplevelse på SommerOase

Tænk sig at få lov til at være med til og midt i lovsang fire dage i træk igen. Det var så dejligt omsider at være sammen igen og mærke stemningen og fællesskabet i Ånden. Jeg hører nok til den slags, der trives med det store fællesskab på SommerOase i Horsens, men jeg blev glædeligt overrasket over, hvad en lokal ÅVM-SommerOase kunne give. Jeg fik personligt meget ud af at være sammen med både unge og mere modne deltagere.

Ved frokosten i hjemmene deltog jeg hos HC og kom til at tale med nogle unge, som jeg ellers ikke normalt ville komme til at tale med. Det var ganske berigende. At oplæggene om formiddagen var virtuelle gjorde slet ikke noget. Adrianne Walker kom med gode oplæg, men det var især de tre unge præster, der i deres oplæg om 2. Korintherbrev udnyttede alle de muligheder, som det giver, når oplægget er virtuelt. Som tidligere underviser aftvang det virkelig respekt, at de udnyttede det så godt! Undervisningen var af høj kvalitet og var berigende både intellektuelt og åndeligt. Min viden om Paulus blev udvidet en del. Jeg håber disse oplæg bliver offentligt tilgængelige, for det var virkelig godt!

Solsejlene og grillen gjorde sit til at fremme SommerOase-stemningen. Det var hyggeligt og godt for fællesskabet. Normalt er det svært at blive en del af fællesskabet som voksen single, men det lykkedes ret godt i år. Jeg håber på, at vi næste år igen kan samles i Horsens, men at vi kan have et fælles telt for hele ÅVM – unge og gamle – så vi kan tage det bedste fra dette års SommerOase med til næste år. Tak til alle, der gjorde sit til at få det til at lykkes i år. Mvh. Flemming Staal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *