Af Jane Værge Lavdal
Kært barn har mange navne…
Og af mange er vi stadig kendt som ”skjoldhøjklyngen”, men dette navn og denne indirekte definition har vi bevidst omdøbt os fra. Årsagen hertil får du i kommende skriv.
For mere end 10 år siden, startede Skjoldhøjklyngen op. Skjoldhøjklyngen var en lokal klynge ud fra ÅVM, som hørte til i skjoldhøj spejderhytte og som havde et særligt hjerte for det lokale. Klyngen var mangfoldig, med medlemmer i forskellige aldre og civilstatus og den rummede forskelligheder.
Som årene gik, ændrede klyngen sig. Flere og flere små-børnefamilier kom til området og begyndte i klyngen i takt med at andre stoppede i klyngen for bl.a. at støtte op om den lokale kirke. Der skete et skifte da spejderhytten brændte og vi måtte finde et andet tilholdssted. Vi prøvede at holde klynge i hjemmene, hvilket vi fandt ud af havde en kæmpe værdi. Vi mærkede vigtigheden i at lade vores børn vokse op sammen med andre kristne børn/familier og programmet for klyngesamling blev derfor tilpasset børnene, der kom i klyngen, således, at der både var program til de store og de små børn, når vi samledes. Endvidere skabte det rum for at de voksne kunne samles og have en uforstyrret stund til at lytte til Guds ord og dele liv. Flere familier fra ÅVM, som ikke boede i Skjoldhøj søgte et familiefællesskab at komme i, og vi stod ved en skillevej hvor vi skulle beslutte om vi ønskede det lokale eller ønskede en familieklyngen. Vi har altid været en åben klynge, som ser værdi i at kunne byde nye velkommen i klyngen.
Det medfødte at ”Storfamilien inVEST” blev defineret i efteråret 2020:
- Storfamilie: Fordi vi er hinandens brødre og søstre i Kristus
- Invest: Fordi Gud har investeret alt i os! Og fordi vi investerer i vores (stor)familie, vores tro, vores relationer.
- In VEST: Fordi vi er lokaliseret i den VESTlige del af Århus
Med omkring 60 medlemmer af klyngen, giver det sig selv at vi har været udfordret på plads til klyngesamlinger i de private hjem. Det har medfødt forskellige konstellationer som fx en knopskydning, som havde til hensigt at være mere mangfoldig, samt opdeling af klynge i 2 hjem under corona.
For nuværende er vi tilbage til at vi alle mødes under ét tag. Den fælles opstart er kortet ned til et par fællessange og en bøn, hvorefter de mindste børn går ud for sig til fordybelse, leg og krea mens de større børn og voksne samtaler om livet ved hjælp af bl.a “go’ samtale”-kortene. Efterfølgende deles igen op i Voksensamling og samvær for de store børn. Dagen sluttes af med kæmpe fællesbuffet og hyggeligt samvær.