Af Silas Østergaard Lauridsen, teologistuderende

Torsdag d. 14. september havde vi i Aarhus Valgmenighed besøg af professor i teologi ved Oxford universitet Alister McGrath. McGrath er en prominent professor, dygtig formidler, produktiv forsker og kendt offentligt debattør, hvorfor det også må siges at være noget af et scoop at få ham til Aarhus. CKA – Center for kristen Apologetik var tovholdere og arrangører for aftenen og formåede at fylde kirkesalen helt op med nysgerrige tilhørere, som var ivrige efter at deltage i en aften med inspiration fra højeste hylde. 

Temaet for aftenen var ‘Surprised by Joy’, hvilket også er titlen på C.S. Lewis’ selvbiografi. Med sin behagelige britiske accent og en tydelig rutineret tilgang til at stå på en talerstol begyndte McGrath at fortælle om Lewis’ tidlige liv og søgen efter sandheden. En søgen, der førte ham gennem filosofi og litteratur og lange kampe med intellektuelle og følelsesmæssige spørgsmål om fx lidelsens problem. En uforklarlig glæde og længsel, trak Lewis mod kristendommen, hvilket fint kan opsummeres i hans eget citat:

”Jeg tror på kristendommen, ligesom jeg tror på, at solen er stået op; ikke blot fordi jeg ser solen, men fordi jeg ved dens lys kan se alt andet”. 

McGrath fremhævede også Lewis’ passion for fortællinger som en kraftfuld måde at appellere til vores hjerter – ikke kun vores intellekt. Lewis var overbevist om, at fortællinger kan formidle komplekse ideer på en tilgængelig og smuk måde, og han brugte også selv dette i hans velkendte Narnia-serie til at udforske kristne temaer. 

Aftenen sluttede med en Q&A-session hvor McGrath svarede på spørgsmål fra salen. Selvom det naturligvis havde været ideelt, hvis C.S. Lewis selv kunne få lov at svare på spørgsmålene, formåede McGrath på imponerende vis at udfylde den rolle. 

En super hyggelig, lærerig og opfriskende aften. Jeg fik helt lyst til at læse Narnia igen. Eventet blev filmet og kan findes på Valgmenighedens YouTube-kanal. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *