Skrevet af: Arvid Asmussen

Sangskrivning til Sommeroase

En lørdag i januar mødtes jeg med en lille flok sangskrivere for at skrive nye sange til SommerOase. Inspireret af Efeserbrevets sprudlende lovprisninger og Morten Hørnings temaoplæg ”Genopdag menigheden” gik vi i gang. Fra Aarhus Valgmenighed deltog også Dina Christiansen. Vi ville ikke bare skrive gode sange, men søgte at udtrykke det som er på Guds hjerte for vores menigheder og for DanskOases bevægelse. Det kom der et par gode lovsange ud af. Én af dem kom til at hedde ”Der er nåde for os”.

”Der er nåde nok for os”

For mig er sangskrivning ca. 20% inspiration og 80% håndværk. At skrive en ny lovsang starter med en inspiration fra livet, en prædiken, fra Guds ånd – men mest af alt er sangskrivning et håndværk. Jeg skrev ”Der er nåde nok for mig ” sammen med Joachim Hejslet Jørgensen.

I sangen starter vi ved korset. Vi forstillede os at det store ”vi”, Guds folk, er samlet rundt om korset, hvor vi tager imod nåden fra Ham. Jo mere vi nærmer os korset, desto mere nærmer vi os også hinanden

Nåden bliver derved ikke bare for den enkelte af os, men for fællesskabet. Kærligheden fra Gud hænger sammen med den indbyrdes kærlighed. Ved korset ser vi Gud i den kristne bror og søster som vi står ved siden af.

Sangen fejrer både Guds nåde og kirkens enhed. Jeg synes det er ret stærkt at vi kan synge om os selv ”Vi er Herrens folk, vi er hans helligdom”.

Jeg glæder mig til at synge den her sang sammen med jer til vores gudstjenester og på SommerOase sammen med vores stor-familie i resten af Danmark.

– Arvid Asmussen

Der er nåde nok for os

1 Der er nåde nok for os
Himlens lys fra mørkets kors

Du strækker dine arme ud

Vi samles her, vi tar imod

 

2 Fjendens mur gør hjertet hårdt

Men alt mørkt kan elskes bort

Vi spejler os i kærlighed
Befri, bevæg din menighed

 

Vi er Herrens folk vi er hans helligdom

Vi vil ære Dig – Vi vil ære Dig

Du regerer, alt er i din faderhånd

Vi beundrer Dig – Vi beundrer Dig

 

Din kærlighed er over os og binder os sammen

Du bærer os så vi kan bære hinanden

Vi ser dig i vor næstes øjne, mund og hænder

Du er her, Du er her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *