Af David Viftrup, daglig leder

Gennem de sidste 5 år har vi støttet MadeInHope i Manilla, der arbejder for at hjælpe kvinder ud af trafficking og efterfølgende give dem og deres familier nye muligheder.

Trafficking er et kæmpe problem på Filippinerne, hvilket blandt andet kommer til udtryk gennem følgende fakta: 

  • 800.000 kvinder og piger bliver handlet gennem prostitution på Filippinerne. 
  • 25% af al global trafficking involverer en person fra Filippinerne
  • Der er rapporteret over 250.000 sager omkring online seksuel udnyttelse af børn på Filippinerne de sidste par år. 

Den største årsag, til at kvinder ender i trafficking, er den store fattigdom, de lever i. Når børnene sulter og mangler basal hjælp og muligheder, så kommer de desperate muligheder i spil. 

Det sidste års tid, har vi haft ekstra godt kontakt med teamet i Manilla. Sidste januar besøgte Peter Andersen, der er sponsor for arbejdet, og jeg arbejdet i Manilla. Her i september kom Michelle, der leder arbejdet i Danmark, og besøgte ÅVM i en uges tid. Og her i januar besøgte Peter Andersen igen Manilla, hvor han var sammen med teamet fra MadeInHope rundt og se arbejdet. Blandt andet deltog han på en festlig samling for lederne og deres familie og så deres nyes lokation. 

Nyt center og mål om at hjælpe 30 flere børn

I 2023 sendte vi fra ÅVM ca. 230.000 kr. ud til arbejdet. Det er absolut fremragende. Kr. 70.000 af dem var samlet ind i kollekter i ÅVM og resten er ekstra gaver. Blandet andet et virksomhedssponsorat gennem JPS Marselis, som Peter Andersen er direktør for. Det er penge, der gør en stor forskel.

Pengene har blandt andet gjort, at det har været muligt at få et nyt ”Hope Center”, der ligger tættere på det boligområde (slumkvarter), hvor mange af kvinderne og børnene bor. Dette øger mulighederne for at lave aktiviteter for børnene, og træne kvinderne i de livsfærdigheder, som de har brug for at oplære, for at lykkes som forældre, kvinder og ægtefæller.

Med det nye center er det målet at øge antallet af børn i programmet med op til 30 i løbet af 2024. Ved årets begyndelse var der ca. 70 tilknyttet. 

Tak til dem af jer, der har givet til projektet gennem de sidste år. Pengene gør en stor forskel og giver muligheder til kvinder og børn, som ellers ville have stået uden muligheder for selv at kæmpe sig vej ud fattigdommens stærke tag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *