Den er god nok – DINE venner vil faktisk gerne komme på Alpha

Af: Levi Dørken

Næsten alle Alpha-deltagere kommer på kurset, fordi de har fået en invitation. En person, der har sagt noget i retningen af: “Hey! vi snakkede om det der med kirke den anden aften. På torsdag starter et kursus, hvor der kommer en flok kristne og en flok ikke-så-kristne og snakker sammen om kirke og den slags. Vil du med ned og tjekke det ud?”

Men gider folk, som ikke plejer at komme i kirke, og som måske endda er stærkt kritiske overfor kristendom og kirke, bruge 10 aftener og en weekend på et kristendomskursus? Ja, det gør de!

Måske skyldes det, at vi på Alpha ikke forsøger at presse folk til at mene noget. På Alpha er der plads til alle mennesker og alle holdninger. Måske skyldes det, at man kan få et solidt måltid mad + kage og kaffe til 35 kr. hver uge. Hvem ved.

Alpha længe leve

Der er mange kirkelige koncepter der vokser frem, men desværre også mange der dør ud efter kortere eller længere tid. Ét af de koncepter, der mærkeligt nok nægter at dø, er Alpha. Jeg tror grundlæggende det skyldes, at Alpha bliver ved med at fungere: Helt almindelige mennesker synes, det er interessant. Helt almindelige mennesker synes, det er relevant. Og vi oplever faktisk, at nogle synes det er så interessant og relevant, at de vælger at omvende sig og begynder et liv sammen med Gud.

Google søgning førte til Alpha

På det nuværende Alphakursus i ÅVM er der en pige som fandt kurset via en googlesøgning. Hun har ingen kristne venner, ingen bibel, og hun ved stort set ingenting om kristendom, – men hun vil gerne være kristen. Så nu har hun fundet frem til os, og nu skal hun til at finde ud af, hvad kristendom handler om.
På Alphakursus er der simpelthen så mange gode historier. Historier om folk som bliver en del af et fællesskab, historier om folk som bliver kristne eller som bliver fornyet i deres tro.
Måske du skulle invitere en ven med på Alpha og være med til at skabe en god historie i hans eller hendes liv. Hvis du inviterer nogle venner, er jeg faktisk ret sikker på, at de gerne vil komme.

Du kan læse mere om Alpha på deres hjemmeside

 

Alphakursus3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *