Skrevet af Ruben Kristensen

Enhver relation som vi omgås med står potentielt i fare for, at vi tager den for givet. Sådan er det i et parforhold, med venskaber og andre relationer.

Jeg tror, at det på mange måder også gør sig gældende i livet med Gud – sådan er det i hvert fald i mit liv. Jeg tager Ham nogle gange for givet. Jeg har kendt Gud hele mit liv, oplevet hans forvandlende kraft, hans nåde og tilgivelse helt konkret i mit liv, men paradoksalt nok tager jeg ham alligevel nogle gange for givet. Derfor er det en kæmpe velsignelse og et ”wake up call” for mig når jeg igen og igen støder ind i folk, som har mødt Gud for ganske nyligt – eksempelvis igennem Alpha, en studiekammerats vidnesbyrd og bøn eller andre guddommelige omstændigheder.

I sådan en samtale slår det mig igen og igen hvor enorm rig jeg er som kristen. Den fred Gud giver, det fundament han skaber og den kraft han inviterer os til at leve i og forandre verden med – det er verdens bedste nyheder, ingenting kan måle sig med det.

En praktiserende ateist

Nogle gange lever jeg mit liv som en bekendende kristne, men som en praktiserende ateist, forstået på den måde at troen kan blive noget jeg bare har i hovedet, men som jeg egentlig ikke praktiserer i mit liv. Nogle gange lever jeg mit liv, som om Gud ikke fandtes eller tager det han har givet som en selvfølge og ikke dét, som det er – et livsforvandlende budskab og liv for både mig og mine naboer og forældrene til mine børns kammerater i børnehaven.

For tiden taler Gud til mig om, at sætte særligt fokus på, at jeg genopdager frelsens mysterium – hvad jeg er frelst fra, og ikke mindst hvad jeg er frelst til. Hvordan afspejler mit liv at jeg er grebet af Kristus, og der i troen og livet med Ham aldrig er alene? Det er kernen i det kristne evangelium Jesus soner vor synd og bryder dødens magt og igennem dette skaber Han et nyt menneske i os – forvandler os.

Det er min bøn for mig selv, men også for vores menighed at vi må ”pudse arvesølvet af”, tage hovedspring og udforske hvad Gud har gjort for os og i os. Når jeg tænker efter så bliver jeg så enormt taknemmelig og fuld af beundring og fascination af Guds ledelse, tålmodighed og godhed imod mig – det er simpelthen for godt til at jeg bare holder det for mig selv.

Vi har fået det for intet.

Lad os med fuld frimodighed give det videre som vi har fået!

Med Gud for Aarhus – må endnu flere møde Gud for første gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *