Nyt fra DLT 1. okt. 2021, af David Viftrup

Den 19. september afholdt vi visionssøndag med visionsgudstjeneste, grill i Åby Park og cykelsponsorløb. 

På en dejlig dag med lidt lavere temperatur en ønsket, blev der kørt ca. 72.000 kr. ind til YFC og ÅVM. Stort tak til alle for at deltage i dette – enten som sponsor eller cykelrytter. 

På selve visionsgudstjenesten delte Hans-Christian og jeg fire aspekter for vores menighed, som vi drømmer om at udvikle. Vores store ønske er at være: 

Tjenende
At vi kan være en menighed, der tjener hinanden. Et kendetegn der først og fremmest skal udtrykkes hos os som stab og daglig ledelse. Vi ønsker, at det vil gennemsyre vores måde at tale på, at lytte på, handle på. At vi ser hinanden, har fokus på at møde og hjælpe mennesker, stiller os til rådighed for hinanden med det vi har, og så ser, hvad det skaber.

Involveret i byen og tjene byen
En nøgle for os er, at ÅVM ikke bliver en enklave, vi kører ned til og dermed lukker dørene om os selv, men at vi involverer os aktivt i vores nærmiljøer i Åbyhøj og Aarhus og omegn. Dette sker allerede, der hvor vi bor, og mange er aktive i diakonale projekter i byen. Vi ønsker at understøtte dette, og udvikle vores måde at tjene byen på. Være synlige og engageret i det fælles gode i byen. 

En kirke hvor mennesker kommer til tro
Vi drømmer om, at vi knækker koden til at vores menighed bliver et sted, hvor mennesker finder troen på Jesus. Der er et nyt klima i Danmark for tiden, hvor samtalen om tro er blevet legal og findes selv på nationale medier, hvor der deles historier om mennesker, der har fundet Jesus på forskellig vis. Tænk sig hvis vi kan invitere mennesker ind i et miljø, hvor der tales om tro, hvis vi kan være et sted, hvor mennesker får mulighed for at erfare Gud for første gang, og hvor der gives invitation til at tage imod Guds gave.

Som et led i dette fortsætter vi med Alpha-kurser hvert semester. Næste gang med opstart 28. oktober. 

En kirke for ALLE
ÅVM er fyldt med mennesker i forskellige aldre, livssituationer, erhverv osv. Det er vigtigt for os, at vi ikke er en kirke for et specielt segment, men at vi kan være en kirke for alle. Der skal være plads til at være, og der skal være plads til at tjene med, når livet giver plads til det. 

Lige nu oplever vi også et stor søgning til kirken, specielt blandt unge og studerende. Her er det en af nøglerne, at vi har nok mindre fællesskaber, der kan tage imod, og har plads til alle nye.

Kollekter
Tak for gavmildhed og giversind på kollekterne om søndagen. Kollekterne går altid ubeskåret videre til det konkrete formål, der samles ind til. Siden sommerferien har vi samlet følgende ind. 

SAT 77.560
KSA (Kirkernes Sociale Arbejde)4.523
Made in hope – Manilla12.385
Wycliff – Kristin Westh14.598
Hjælp til hjemløse4.160
Hjælp til hjemløse6.620
KAZI26.188
Cykelsponsorløb – direkte til YFC72.000 
KROP-SIND-ÅND MESSE6.710

Tak for alle gaver. Det gør en forskel!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *