Da muligheden kom for at lave gudstjenester med deltagere, slog vi til med det samme. Dog med nye tidspunkter i forhold til tiden før Coronaen. Dette har selvfølgelig givet flere spørgsmål, som vi prøver at dække her.

Hvorfor lige to gudstjenester?

 • Da muligheden for at åbne kom, var vi usikre på, hvor mange der var klar til at komme i kirke igen, og være sammen med andre. Det er forskelligt hvordan vi hver især reagerer på Coronakrisen, og derfor vil det være forskelligt, hvor hurtigt folk er trygge nok til at komme i kirke. Med to gudstjenester håbede vi at kunne dække behovet, og så lære af, hvordan det går med dem.
 • På de første to søndage har der ikke været helt fuldt booket på begge gudstjenester endnu.

Hvorfor kl. 9.30 og 11.30?

 • En af nøglerne omkring Covid 19 er at begrænse antallet af smittekæder. Derfor har vi prioriteret, at køre gudstjeneste med så få mennesker involveret som muligt. Ved at lægge dem i forlængelse af hinanden, kan vi afholde begge gudstjenester med det samme gudstjenesteteam. Altså en halvering af antallet, der bidrager til gudstjenesten.
 • Vi ønskede ikke at der var for lang tid mellem dem af hensyn til de frivillige . Derfor blev løsningen at begynde tidligere, og så have én kl. 11.30. Mange børnefamilier er oppe tidligt, og vil have en fordel af tidligere opstart.
 • Når vi både sender online

Hvad med 16 gudstjenesten?

 • Den primære grund ligger i svaret på foregående spørgsmål. Vi fandt det nødvendigt at finde et tidspunkt, hvor vi kunne afholde gudstjenesterne tæt på hinanden.
 • Vi prøver at lade være med at gætte for meget om fremtiden. Så vi lige nu arbejder vi med et sigte frem mod sommerferien med disse to tidspunkter. Når der kommer yderligere åbninger, vil vi se på hvordan vi kan udnytte dette bedst muligt.
 • Vi håber, at de nuværende omstændigheder samtidig kan bidrage til, at vi kan mødes lidt mere på tværs af generationerne, end vi er vant til.
 • Den bedste løsning for alle til at holde genkendelighed til gudstjenesterne, er at aftale med sin klynge/celle hvilken gudstjeneste man går til. Så sikrer man sig, at der er folk, man kender

Hvad er baggrunden for at gudstjenesten er blevet kortere?

 • Vi prøver at lave gudstjenesten på omkring 60 min. i denne periode. Én af grundene er, at vi sender én af gudstjenesterne live. Her er det vores oplevelse, at live udsendelser ikke bør være meget længere end 60 min. En anden grund er ønsket om at afprøve det at lave en kortere gudstjenester. Kan prædikenen f.eks. med fordel være 10 min. kortere?

Hvornår kan vi være sammen i caféen igen?

 • Det bedste svar er “hurtigst muligt”. Men det er også et lidt kedeligt svar. Vi havde brug for at mærke hvordan det var, at have bygningen fuld af mennesker, samtidig med strikse retningslinjer. Indtil nu har vi haft en god oplevelse med det, og derfor regner vi ikke med, at det varer længe, for vi gør lidt mere.

Hvorfor kun 2 spor i børnekirken mod normalt 4?

 • Der er begrænsninger på, hvor mange vi må være i hvert lokale. Vi vil for alt i verden ikke stå i den situation at skulle afvise hverken børn eller voksne til gudstjeneste eller børnekirke. Derfor har vi lokalemæssigt ikke plads til flere børnekirkespor, hvis vi skal være sikre på, at alle kan være med.
 • Til gengæld har vi kunnet åbne klubberne Frisbee og Teenklub i løbet af ugen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *