Har du fundet din sæk og aske frem, for nu er det igen tid til faste i Aarhus Valgmenighed. I år opfordres kirkegængerne ikke bare til personligt at faste fra ting som fjernsyn, facebook og iPhone men i fællesskab at faste for Aarhus by under navnet Pray with Aarhus.

Af Dorit Reichstein Hejslet

Jeg har sat tre unge medlemmer af Aarhus Valgmenighed i stævne på min sofa i Hasle for at høre, hvordan de skal faste, og hvad det her nye Pray with Aarhus går ud på. Én efter én tumler de ind af døren Julie, Poul og Kristoffer i min 42 kvadratmeter store lejlighed og får sat sig ind imellem de bløde puder. Klar til en snak om faste, fællesskab og tro på vækkelse i Aarhus.

Faste i fællesskab
Julie Tarp Hansen, Poul Kristensen og Kristoffer Simonsen har i denne faste beslutte sig for at være med i projektet Pray with Aarhus. De ser frem til det ekstra fokus, der er lagt på tilvalget og fællesskabet i det nye projekt.

”Pray with Aarhus handler ikke bare om faste fra ting men at faste for noget, nemlig for vores by Aarhus’ fremgang, vækst og velsignelse,” fortæller Julie, der til daglig studerer pædagogik og nu sidder i min sofa i Hasle for at få en snak om faste. Pray with Aarhus indledes på askeonsdagsgudstjenesten den 22. februar, og Johannes Thomsen, der er ansat i staben i Aarhus Valgmenighed, er en af initiativtagerne til bønsprojektet.

”Vi har startet initiativet Pray with Aarhus, fordi når vi arbejder, så arbejder vi, men når vi beder så arbejder Gud, og der er 250.000 i den her by, som ikke kender Jesus, og det ønsker vi simpelthen skal være anderledes,” fortæller Johannes Thomsen. I sofaen klirer kaffekopperne i takt med underkopperne, og Kristoffer, der studerer teologi på tredje år, fortæller at han er i denne faste er meget inspireret af Chris Tomlins sang ”God of this city.”

”For mig er Pray with Aarhus kort fortalt, at vi som fællesskab danner en kæde af bøn om Aarhus ligesom Gud gør det med sin almagt, siger han og fortsætter, “Jeg vil bede for Aarhus i fasten, fordi som Chris Tomlin siger det i sin sang ”God of this city,” så er Gud hele den her bys Gud” fortæller Kristoffer.

Under fasten i Aarhus Valgmenighed vil der blandt andet være 2 aftener i marts, hvor der med lovsang og bøn er lagt et særligt fokus på Aarhus. Derudover er det også muligt at hente materiale på Pray with Aarhus’ blog til inspiration i kirkens mindre fællesskaber eller til personlig brug i fasten. Julie fortæller hun i denne faste ikke bare vil faste og bede alene men også sammen med andre for eksempel til Pray with Aarhus’ arrangementer men også sammen med klyngen og kæresten. På den måde kan man også faste i fællesskab,” fortæller hun.

Forvandlingsfaste
Dette års faste handler også om forvandling. Pray with Aarhus handler ifølge initiativtager Johannes Thomsen om at løfte vore by op for Gud, så han kan forvandle den. ”Vi vil i år virkelig bede for vores by, bede for mennesker vi kender her, politikere, institutioner, de svigtede, de syge, bede for de glade og de grædende,” fortæller initiativtager og medlem af staben Johannes Thomsen og fortsætter,

“Vi skal ikke bare bede fordi Aarhus er et godt sted at bo, et godt sted at studere, et rart sted at tjene sine penge, et behageligt sted at have sit sociale liv, men fordi vi er sendt til byen, og den har brug for vores fokus og Guds nåde,” siger Johannes Thomsen. I min sofa i Hasle er der også enighed om, at denne faste skal handle om forvandling og håb for Aarhus.

Poul er færdig som teolog og arbejder som frivilligstab i Aarhus Valgmenighed. Han vil i fasten gerne se en forvandling ikke bare med Aarhus men også med sig selv.Sidste gang vi havde vækkelse i Danmark, så bad de gamle missionsfolk; Gud send vækkelse til vores land, lad det starte i mig. Pray with Aarhus er for mig ikke bare, at Gud forvandler Aarhus, men også at han forvandler mig,” fortæller Poul. De andre nikker og Kristoffer tilføjer “Praktisk talt så handler Pray with Aarhus om at være spontan, fordi vi gennem bønnen forbereder os på alle de spontane oplevelser vi vil og kan få i fremtiden med mennesker som har brug for at møde Gud. På den måde kan vi blive udrustet til at møde Aarhus”.

Projektet Pray with Aarhus er altså et tilbud til menigheden i Aarhus Valgmenighed om ikke bare at faste individuelt fra noget, men sammen at faste for Aarhus og alle dets indbyggere til forvandling af hele byen, kirken og det enkelte medlem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *