Af Kasper Breindahl, tv-fotografelev hos SAT7

Hvad har du lyst til: action, spænding, vold, forførende skuespillere, programmer om folk der vinder en million eller bager en kage?

I Danmark bruger vi i gennemsnit 3 timer foran tv eller streaming dagligt. Men hvad er det, vi vælger at servere for vores sjæl? Bliver vi bygget op eller nærmere det modsatte?

I Mellemøsten kører tv’et også konstant. Der er mange stemmer og meninger, der fylder skærmbilledet. Desværre er der ikke så mange, der proklamerer om verdens lys og håb. SAT-7 bringer budskabet om håb, barmhjertighed og ubetinget kærlighed til mennesker, der ellers ikke ville have hørt om Jesus.

Kurs Cypern

For et år siden steg jeg om bord på et fly. Destinationen var den samme som for Paulus, faktisk den ø hvor Barnabas og Paulus mødtes: Cypern.

Jeg rejste ikke af sted for at møde Paulus, men for at møde 10 iranere som brænder for at sende evangeliets budskab til deres landsmænd hjemme i Iran. Jeg har det seneste år været med til at producere live børne- og ungdomsprogrammer. Programmer, hvor Guds kærlighed bliver serveret i børnehøjde. Hvor seerne kan ringe ind for at spille med værterne, de kan synge en sang eller komme med bedeemner. Hvert program rummer et bibelvers eller en bibelhistorie. For mange er dette den eneste kontakt de har med bibelen i løbet af ugen, da det er svært at få fat på en bibel i Iran.

Forfulgte kristne

Et af de andre programmer, jeg har været en del af, var en dokumentarserie om forfulgte kristne. Hele serien blev filmet i Tyrkiet, da mange af de kristne, der flygter fra Iran først flygter til Tyrkiet.

Her fik jeg lov til at videreformidle historier om folk, der er kommet til tro, men som må betaleen høj pris. Mange blev anholdt på et eller andet tidspunkt, nogle var nødt til at skjule deres tro for familie og ægtefælle og andre måtte leve med fysiske overgreb fra deres familiemedlemmer. I sidste ende måtte de flygte fra deres hjemland, da de vurderede, at det var for farligt at blive. Nu lever de som flygtninge og kæmper for at skabe et stabilt liv igen. Selv om de alle havde været igennem så meget, var det tydeligt at se, at den Gud de havde valgt at sætte deres håb til, er større end alt, hvad de har været igennem.

Nye og større produktioner

Det nye år kommer til at byde på flere og større produktioner. Et af vores programmer målrettes teenagepiger. Programmet indeholder ideer til kreative aktiviteter, men programmet vil også til at tage emner up, som er super relevante for piger i Iran. En gruppe som er meget overset i Iran, men som dog stadig kæmper med mange af de samme ting som andre piger, mindreværd, udseende, popularitet og accept. Vi vil gennem programmerne vise at Bibelen har et budskab, der kan hjælpe disse piger.

Læs mere på hjemmesiden

Det er en kæmpe velsignelse at få lov til at beskæftige sig med tv-produktion, som jeg brænder for, og samtidig fortælle om den Jesus, som har ændret mit liv. Jeg har indgået en aftale med SAT-7 om, at jeg vil være her i hvert fald frem til 2020.

Hvis du vil høre mere om mit arbejde, så tjek min hjemmeside: www.kasperbreindahl.dk

Jeg ønsker jer alle en god juletid og sender jer en varm opfordring til at huske mig i jeres bønner.

 

kasper_1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *