Med Gud for familier – Fokus på ægteskabet

Skrevet af: Elin Donskov

Kærligheden mellem en kvinde og en mand er et mysterium, som ikke rigtig lader sig forklare… Ægteskabet er ét af Guds pædagogiske vovestykker under udfoldelse: sæt to helt forskellige mennesker sammen og byd dem at elske og respektere hinanden, ganske som Han elsker os.Tilsæt så et arbejdsliv, skrigende unger, søvnløse nætter og en svigerfamilie… Dømt til at gå galt, ikke sandt?

I glimt oplever vi kærlighed og lykke som vist kun kan findes magen til i paradis. Når miraklet sker, oplever vi, hvordan kærlighedsfællesskabet med den elskede er hinsides ord, vi forstår pludselig, hvad det vil sige at være ét kød. Resten af tiden længes vi efter netop dette. Og måske skuffes vi over mængden af hverdage…

Lyder det med lykken lidt højstemt og langt fra det almindelige, levede liv? Ja, det gør det måske. Dem, der har været gift et stykke tid ved, at sådan opleves hverdagslivet sjældent. Dem, der har været gift længere endnu, har måske opdaget, at kærlighedsfællesskabet kan få bedre kår med den rette pleje.

I vort eget ægteskab har min mand og jeg oplevet, at en krise, som så helt uoverstigeligt ud, med den rette hjælp blev netop dét, der skulle til, for at vi fik justeret nogle dårlige dynamikker, så vi bagefter fik det meget bedre, end vi nogensinde havde haft det før. Så hurra for kriser i parforholdet – de udvikler os og gør os lidt klogere, hvis vi vil tage dem alvorligt og vælger at adressere frustrationer og sår.

Ægteskabskurset giver mulighed for at genopdage

Derfor brænder vi for at være med til at køre ÆGTESKABSKURSET en gang om året, som et tilbud til alle, der ønsker at arbejde på at gøre deres ægteskab bedre. På kurset er der mulighed for at opdage og genopdage ting hos os selv og hinanden, som kan udvikle kærligheden og give den nyt liv – i dagligdagen!

Vi ønsker at folk skal opleve at:

  • Ægteskabskurset er en værktøjskasse fuld af redskaber til at udvikle sig sammen – og hver for sig. Der er hjælp til at se kriser som en mulighed for at ændre noget til det bedre.
  • Ægteskabskurset er fuldt af historier om folk, der var ved helt at opgive at nå hinanden, men ved hjælp af nyttige redskaber fandt, at det var muligt at finde hinanden igen – på en ny og dybere måde. Meget opmuntrende, inspirerende og bestemt realistisk.
  • Ægteskabskurset ønsker vi at tilbyde – både til kirken – men ikke mindst til alle andre, som har lyst til at deltage. Man behøver ikke være personligt kristen for at få udbytte af kurset. Det eneste der behøves, er et ægte ønske om at lære noget nyttigt om én selv og ens elskede.

Så derfor: overvej om du og din ægtefælle skulle være med næste gang? Måske kender I nogen, der kunne have glæde af det, som skal inviteres? Hold øje med ÅVM´s hjemmeside og facebook. Næste kursus kører oktober-november 2016.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *