Af Ane Franksen

 

Jeg har snakket med to mega seje fyre, som giver gavmildt af deres tid til de unge i 4.-6. klasse. De har været en tur i Norge på konferencen “Gi Jesus Videre” 2019, for at blive endnu bedre klædt på til at give det vigtigste videre til de børn, som de har med at gøre i Frisbee. Jeg har bedt dem svare pånogle spørgsmål:

 

 

Adam Morberg Wejse:

 

Hvorfor er du Frisbee leder?

Jeg kan godt lide at have med unge at gøre, vejlede dem og se dem vokse i deres tro. Men jeg er også leder fordi, jeg kan lide det, og så har jeg det rigtig godt i ledergruppen.

Hvad var formålet med turen til Norge?

At lære mere om ungdomsarbejde og blive fyldt op med god bibelundervisning, der kan gives videre

Hvad fik du med derfra?

Jeg var personligt til et super spænende seminar med Dan Scott, der snakkede om hvordan hans kirke havde lykkedes med at skabe et sundt ungdomsarbejde, ved at gøre undervisningen super relevant for dem. Han sagde blandt andet at “Hvis de ikke kan bruge/perspektivere det de har hørt i løbet af den næste uge, så er det glemt” Undervisningen skal altså være relevant for børnene nu til dags, og gamle og uforståelige ord skal forklares, og vi skal sørge for, at de forstår de bibelhistorier, der bliver fortalt.

Hvad drømmer du om for Frisbee og de unge dér?

At de må få deres egen tro i stedet for deres forældres tro, og at de må vokse op og blive Guds disciple. Det er det klassiske søndagsskole-svar, men det er det, jeg håber.

 

 

 

Filip Arnbjerg:

Hvorfor er du Frisbee leder?

Jeg har gennem flere oplevelser erfaret et kald og en længsel efter at støtte og hjælpe børn og unge tættere på Jesus, og at være en ægte rollemodel omkring op- og ned ture i eget trosliv. Lige netop Frisbee alderen er spændende, da det er der, hvor der sker et større ryk mod individuel tro og erfaring af troen.

Hvad var formålet med turen til Norge?

Norge turen var for at blive inspireret og sparre med de andre, som var med på turen. Jeg kom til at tænke på nye tiltag, at se flere dimensioner i vores arbejde.

Hvad fik du med derfra?

Der var meget opfordring til at have meget samspil mellem generationerne, at have fællesskaber som har diversitet i alder. Jeg blev mindet om Oikos modellen, med storfamilie, nærvær og madfællesskab. Hvor det er en model for, hvordan man kan bo som storfamilie, tænkte jeg videre. Hvorfor har vi ikke flere klynge-fællesskaber, som bygger på noget af det samme?

Jeg var til et seminar, som gav inspiration til at bruge film og serier og andre medier, som de unge bruger. Alle fortællinger i medierne har værdier og spor af livssyn, underholdning er ikke bare neutralt. Det er vigtigt at gøre vores børn og unge opmærksom på dette, så de lærer at forholde sig til de værdier og emner, som de ser. Der er gode oplæg til samtaler at finde i film, serier mm.

”We don’t see it, because we see with it.” – Vores syn på verden er influeret af bl.a. det vi har set og hørt via medier.

”Ikke af verden, men i verden”

Hvad drømmer du om for Frisbee og de unge der?

Jeg drømmer om at de unge aktivt vælger at bevæge sig mod et Jesu discipelskab. At de tager små skridt i at udforske troen: hvad betyder bøn for mig? Hvordan kan jeg lovsynge? Er det med min mund/krop?

Kort sagt at deres tro udvikler sig og bliver mere personlig og inderlig.

 

Du kan læse mere om Frisbee her

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *