Reportage af Simone Nygaard Madsen

Hans Berntsen, også kendt som Volvo-direktøren, der kan heale, har i 35 år tjent med at helbrede syge. For en uge siden besøgte han Aarhus Valgmenighed, og delte sin visdom og nådegave. 

Jeg ankommer til kirken klokken 19.15, og arrangementet med Hans Berntsen starter kl. 19.30. Jeg er i rigtig god tid. Størstedelen af Mjølnersvej er allerede fyldt med biler, og jeg tænker, at det umuligt kan være ÅVM’ere. Som værende en del af 16-miljøet oplever jeg, at antallet af folk som kommer et kvarter før en gudstjeneste starter kan tælles på to hænder. Men på denne aften var kirken allerede proppet, og det var svært at finde et sted at sidde. Jeg ved, at der til disse møder med Hans kommer mange mennesker, som ikke er kirkevante, og det blev i høj grad bekræftet, da jeg kun kunne genkende få ansigter. Flere af dem havde skavanker, og håbet lyste ud af deres øjne. Et håb om at kunne gå hjem den aften med et nyt og forandret liv.

Fantastiske vidnesbyrdHans Berntsen1

Hans Berntsen har i 35 år tjent med helbredelsens nådegave, og han er i dag ligeså passioneret for sin tjeneste som dengang, han første gang oplevede Guds kald. Det er første gang, at Hans Berntsen afholder et helbredelsesmøde i Aarhus Valgmenighed, men min fornemmelse siger mig, at det bestemt ikke det bliver sidste gang!

På scenen starter Arvid og bandet med at lede os alle ind i lovsang, og dernæst var det Hans Berntsens tur til at gå på scenen. Han fortæller kort om sin tjeneste, og formidler derefter om Jesus’ evne til at helbrede i det Nye Testamente. Den kraft, som Jesus var udrustet med, er Herrens kraft og nåde. Den er baggrunden for, at vi frimodigt kan bede for syge. Gud er heller ikke begrænset af, at folk ikke tror på ham.

Hans har efterhånden mange erfaringer med i baggagen og derfor også mange helbredelseshistorier at fortælle. De bliver fortalt med både alvor og humor. En kvinde, som var uhelbredelig syg af kræft i størstedelen af kroppen, oplevede efter flere møder med Hans, at blive kræftfri. ”Tak Gud”, hvisker jeg!

Hans Berntsen8Hans viser et videoklip af en lille pige med en hjerneskade, som efter en bøn kunne fokusere med øjnene, smile for første gang og løfte sin lamme venstre arm. ”Tak Gud”, hvisker jeg med tåre i øjnene!

På workshoppen inden aftenmødet, fortalte Hans om en person, som kom til et møde med den intention at bevise, at det hele var fusk og humbug. Personen valgte at blive bedt for i den tro, at ingenting ville ske, men gik til sin overraskelse både modbevist og fornyet derfra. Det er i sandhed muligt for Gud at røre alle menneskers hjerter, uanset deres intentioner. ”Tak Gud”, bliver der sagt med grin!

Fokus på Jesus

Hans er for mange danskere kendt som Volvo-direktøren, der kan heale. Han fortæller at mange er skeptiske overfor hans praksis, og det kan han egentlig godt forstå. Han inviterer dog gladeligt alle interesserede til at komme og deltage, og opleve Guds kraft på egen hånd. Også til dette aftenmøde gør han det klart, at det er igennem Gud, folk bliver helbredt. Derfor ligger der ikke nogen byrde på Hans’ skulder, for han er blot lydig i det, Gud har kaldet ham til. Han fortæller, at han igennem årene har fået flere henvendelser fra folk, som kommer inden mødet er startet og gerne vil bedes for. Til det siger han tydeligt nej. Hvorfor gør han det? Det er af den simple årsag, at han ønsker, at folk skal høre budskabet først. Budskabet om Jesus. Hvis nogen på sådan en aften siger ja til Jesus, så går de hjem med det vigtigste. 

Lang kø til helbredelse Hans Berntsen13

Efter at Hans har fortalt om Jesus, Guds kraft og diverse vidnesbyrd, er det tid til ”helbredelsessessionen”. Folk bliver inviteret til at stille sig i kø, og efter blot et par sekunder er køen lige så lang som kirkesalen. Selvom der er andre forbedere til stede, er det Hans de fleste gerne vil hen til. Han sidder på en stol, og foran ham står en stol som på mindre end et minut kontinuerligt bliver skiftet ud af en ny person. Hans har under sin tale gjort det meget klart, at folk kun kort skal fortælle om deres skavanker. For hvis alle 350 tilstedeværende skulle bruge et minut på at forklare hvor og hvordan de har ondt, så ville Hans sidde i efterfølgende 6 timer og bede for folk.

Udover den lange kø, samles der også en stor rundkreds omkring Hans, og oppe på balkonen har folk fundet en god udkigspost. Der bliver bedt for alle slags smerter, der bliver bedt for kræft, der bliver bedt for psykiske tilstande, og der er især mange tilfælde af folk, hvis ben ikke er lige lange. Selv står jeg på scenen, sammen med en ven, og kigger på et ben, som vokser. Lige foran mine øjne vokser benet sig længere. Min ven er i chok, det er en helt ny oplevelse for ham. ”Tak Gud for din kraft”, siger vi begge.

 

Hans Berntsen14

Hans Berntsen15

Hans Berntsen16

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *