Af David Viftrup

Siden krigens begyndelse, er der begyndt en massiv flugt fra Ukraine, der har ført flygtningene videre ind i de europæiske lande, inkl. Danmark. Det har fra begyndelsen af været en stor og akut opgave at modtage dem alle og sikre, at de får dækket deres behov i Danmark.

Rigtig mange mennesker fra alle lag i samfundet, har vist stor samfundssind og næstekærlighed ved at hente flygtningen til Danmark, indlogere dem og hjælpe dem i gang i DK. 

I Aarhus har Aarhus kommune iværksat en stor indsats i samspil med frivillige organisationer og kirker om at yde den fornødne hjælp i Aarhus. Først og fremmest med mad, tøj og tag over hovedet. Nu også med integrering i samfundet, arbejdsliv og skoler, samt mere permanente boliger. 

I Aarhus Valgmenighed har vi først og fremmest knyttet os til indsatsen om at give mad til flygtningene. Hver dag kl. 13.30 inviteres de ned i frivilligcenteret på Sønder Allé, og så serveres der mad til ca. 100 flygtninge. Kommunen har skabt modellen og lagt en plan for, hvornår der er brug for mad; frivilligcenteret sørger for rammer og frivillige til at stå i køkkenet; og der er en organisation, der kommer med maden. Vi har foreløbigt bespist de 100 mand 6 gange, og har meldt os til flere i de kommende uger. 

Tak til alle, der har været med til at gøre det muligt, enten gennem praktisk hjælp eller økonomisk støtte. Vi har 2-4 personer, der serverer hver gang, og flere gange har det været klynger eller familier, der har lavet maden og bragt den ud. Andre gange har vi haft en aftale med en slagter, der har leveret. 

Der er stor taknemlighed hos alle dem, der kommer og spiser. De er alle ved at etablere sig i Aarhus efter at være blevet revet ud af hverdagen. Det er en stor hjælp at kunne komme til spisning, hvor de også møder andre ukrainere. På billederne kan du se en del af madholdet fra onsdag d. 6 april, hvor der stod kylling i karry på menuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *