Julekort fra Johannes Thomsen & familie
Glædelig Jul fra mig og min familie. 2015 har bekræftet for os, at vi holder af vores menighed og har meget dyrebart at bevare og videregive. Og så kan det fra tid til anden opleves lidt skrøbeligt. Men det gjorde det vel også den første julenat, da Gud blev menneske. Måske er det ikke så farligt.

Johannes
Julekort fra Morten Hørning: Latterlig jule-lovsang
Kære menighed
Glædelig jul! Beklager overskriften. Den er heller ikke min egen, men tilhører en gammel, græsk filosof, der levede i det 2. århundrede ved navn Celsos. Jeg faldt over et citat af ham den anden dag. Under overskriften “latterlig jule-lovsang” håner han i bedste satiriske stil de kristne, han har mødt, der synger lovsange om en Gud, der blev født som et barn. Det var bare for latterligt for ham. Som græsk filosof brugte han hele sin energi på at løsrive sig fra kroppen og stige op til den højere, åndelige erkendelse. Tænk, at der så kan findes nogen, der i rette alvor mener, at Gud brugte sit liv på at gå den modsatte vej! Han sked måske også i bleen? Og suttede på sin mors bryst? Hold nu op! Men det gør det kristne evangelium altså ikke – holder op! På en helt uhørt måde taler det om en Gud, der elskede så meget, at han sked i bukserne som barn, fik blå mærker, hovedpine og med Hebræerbrevets ord levede sit liv

“under høje råb og tårer, bønner og anråbelser” (5,7).

Prøv lige at tænke det efter en gang. Det rører helt ind i det inderste rum af hjertet. Julens evangelium, om Gud der blev menneske i barnet Jesus, betyder, at der ikke er det sted i vores liv, han er langt fra. Vi når ham ikke efter et langs livs øvelser om at komme væk fra kroppens og menneskelivets middelmådighed. Han nåede os den nat i Betlehem, hvor han blev født – som menneske.

Glædelig jule-lovsang!

Morten

Julekort fra Anna Jacobsen
Kære menighed, kære familie!

Midt i julegaveindkøbene, julekalenderne, eksamensopgaverne, julebagningen og alle de andre ting, der hører julen til i Aarhus, sidder jeg med et smil på læben og glæder mig over at være en del af ÅVM. Tak for året, der er gået – tak for fælles sang, snak og bøn, tak for diskussion og enighed, tak for forståelse og lyttende ører, tak for gåpåmod og lyst til forandring, tak for smil, knus og familiefornemmelser… Det er dejligt at være en del af en levende og dynamisk familie i vores menighed.
Jeg mindes sætningen fra en kendt julesang:

”Englene synger høj i kor, synger om fred på vor jord. Verden var aldrig helt forladt, en stjerne skinner i nat”.

Jeg ønsker for os alle, at vi i juletiden særligt må mærke freden sænke sig og derved også mærke Guds nærvær og varme. Jeg håber, at I alle, hver og en, store som små, må få glimt af julestjernen.
Med ønsket om en glædelig jul og et velsignet nytår, Anna Jacobsen.

Anna

Julekort fra Sebastian Kastrup
December måned er lig med en tur i byen med min familie for at nyde julestemningen og købe julegaver. For os er rigtig julestemning indbegrebet af lys. Lys på gader, i vinduer, i træer – og Aarhus gågade emmer af lys. Som flere af jer nok har set, har Salling overgået dem alle ved at pakke hele bygningen ind i lys, endda fint bundet ind med en rød sløjfe. At se de mange lys i denne mørke tid varmer og er et stærkt billede for mig på den konge, der blev født og blev et lys for denne verden. En dag bliver lysene på Salling slukket og pillet ned. Men det lys som kongen har bragt med, bliver aldrig slukket eller pillet ned. Det fylder mig med håb. Glædelig jul.

Sebastian
Julekort fra Ulla Sunesen
Tak for at I alle er, som gaver i mit liv fuld af overraskelser, I gør mig klogere, udfordrer mig, får mig til at tænke, bygger mig op og griber mig i den fælles forbøn. Når jeg råber hjælp, er I der. Jeg takker for det gamle år, og glæder mig til de næste 25 år sammen 🙂 Det er godt at gå livsskridt sammen. Jeg er taknemmelig for det sidste år sammen i menigheden. Jeg tror, vi er kommet hinanden nærmere.  Mit HÅB for 2016 er: at vi holder af folk som de er, og ikke burde være. Det er mit ønske i ÅVM, Århus ….. derfor kan vi taknemmeligt tjene med den ild og passion i vores hjerte og hvile og være i kirken, som vi er. Glædelig jul med opstandelsens kraften i mente!

Ulla
Julekort fra Poul Nyborg
Kære menighed!
Jeg vil gerne ønske jer alle en glædelig jul! Tak for fællesskab i det år, der er gået! Det er godt at være menighed, også selvom det kan være svært. Jeg synes, at 2015 har været både god og svær. I Efeserbrevet kap 4, 15-16 står der: “Men sandheden tro i kærlighed skal vi i ét og alt vokse op til ham, som er hovedet, Kristus. Ud fra ham føjes hele legemet sammen og holdes sammen, idet hvert enkelt led hjælper til med den styrke, det har fået tilmålt, så legemet vokser og opbygges i kærlighed.” Jeg glæder mig til at vokse op til Kristus sammen med jer i det nye år!
Kærlig hilsen
Poul

Guds menighed er jordens største under!
Mens verdens skikkelse i hast forgår,
er Kristus i al evighed den samme,
og fast hans rige på sin klippe står.
Mens verdensriger kommer og forsvinder,
går kirken mod fuldkommenhedens vår.
DDS 345

Poul

Julekort fra Lilli-Anne Suzuki

Så lad da også os, som har en så stor en sky af vidner omkring os, frigøre os for enhver byrde, og for synden, som så let omklamrer os, og holde ud i det løb, der ligger foran os, idet vi ser hen til Jesus, troens banebryder og fuldender.. (Hebr 12,1-2)

Jeg husker denne tekst fra en nytårsprædiken for en del år siden, der gjorde særligt indtryk på mig. Det, jeg tog med mig der fra, var vigtigheden af, at vi deler det, vi har været vidne til, det vi har set, hørt, oplevet og erfaret i livet med Gud. I året der fulgte dengang, havde jeg lejlighed til at fortælle i min daværende cellegruppe om, hvordan Gud havde virket ind i en periode i mit liv, hvor jeg boede sammen med en kæreste, – hvordan han havde bragt mig ud af det og ændret mit perspektiv på det. Det blev stof til eftertanke hos en anden i gruppen og  til velsignelse for hende. Også i år er jeg personligt blevet styrket og opmuntret af de erfaringer af Gud, vi har oplevet i den kvindecelle, jeg er med i. Jeg ved at Gud hører bøn, at han holder sine løfter og er den samme i dag, som på Noas tid, Abrahams tid og alle de, der er gået foran os.

Med ønsket om en glædelig jul og et velsignet nytår!

Lilli-Anne

Julekort fra Julie Kajgaard
Kære ÅVM-familie!
Her kommer en julehilsen fra Østlondon. I disse dage er jeg selv i gang med at dele julekort ud til lokalområdet, hvor Cris og Beki og hele All Hallows familien inviterer folk til forskellige juleaktiviteter. Noget af det sker i kirken, noget andet sker på den lokale pub, og ellers rundt omkring i området. Indholdet af julekort ønsker at give en invitation til fællesskab og til et møde med Jesus.
Jeg håber, at i alt den danske julehygge, som jeg savner!, så kan vi finde tid til at invitere de mennesker ind i vores julefællesskab, og der dele de gode nyheder om Jesus. Måske vil nyhederne være sprit nye, måske vil de være gamle – men støvet vil blive pustet af, og nyhederne får nyt liv, nyt udtryk, ny virkelighed igennem os.
Må vi alle opleve, at den fest som vi er ved at forberede os til, har én hovedperson, og han er inviteret ind i vores hjem og vores hjerter. Jeg ønsker, at vi alle må (gen)opdage, hvad julens gode nyheder er! Glædelig jul.
Julie og bibeltekst

Julekort fra Ruben Kristensen
Kære 16miljø.
Jeg håber, I får en velsignet jul, trods eksamener for manges vedkommende 🙂 Jeg vil gerne sige jer tak for det sidste år, det har været en stor velsignelse for mig og min familie at tjene og blive betjent af jer! 2015 var året hvor jeg blev ordineret og indsat og hermed “rigtig præst” for vores miljø. Jeg er enormt opmuntret over jeres store medleven og ønske om at bære med og former vores del af kirken. Tak for den sparring og konstruktive spørgsmål som mange af jer har givet mig igennem det forgangne år – særligt i forbindelse med prædikenserien “6 om sex”. Jeg ser med stor forventning frem imod et nyt år med jer – når jeg ser på jer som kommer til 16-gudstjenesten får jeg virkelig håb for Aarhus!

Ruben

Julekort fra Kirstine Christensen
Kære Kirke
I løbet af året boede jeg i København i 15 uger grundet praktik. Det tog jeg som en chance for at opleve en anden by og andre kirker. Jeg gik bevidst efter kirker der var anderledes end ÅVM i håb om at finde inspiration i andres måder at være kirke på. Og det var spændende. Men mest af alt tog jeg derfra med en stor kærlighed til min egen kirke, for det viste sig, at for mig var græsset ikke grønnere. Det var bare en anderledes grøn. Min udforskning og søgen rettede mig i virkeligheden hjem igen. For jeg holder sådan af ÅVM – af jer der udgør menigheden og den plads jeg får her til at møde Gud som jeg ønsker. Så da jeg kom hjem til Aarhus kunne jeg næsten ikke vente med også at komme HJEM til gudstjeneste.
Så tak kære kirke, at dit græs er grønt på din egen måde.
Og selvom det ikke er perfekt, så er det her jeg allerhelst vil være.
Glædelig juletid!

Kirstine

Julekort fra Sara Dahlmann & familie
Med en sprunget achillessene, foden i støvle og to krykker som faste følgesvende står begrebet “at vente” mere klart for mig i denne adventstid end normalt. Og hele familien glæder sig nok også til mor bliver funktionel igen. Vores kultur er ikke stærke på “at vente”. Derfor tror jeg også, at det er en disciplin, Gud kalder os ind i. Er jeg villig til at vente på Ham, på det som kun han kan gøre. Jeg bliver rørt over at tænke på personer i det Gamle testamente, som med udholdenhed ventede på at se Guds løfter om Messias opfyldt. Dog er Gud selv dog den som om nogen “venter”. Han kalder og venter tålmodigt på os, venter på at Hans ord og kærlighed må nå ud til alle mennesker.

“Lad din godhed, din nåde, dit rige komme over os. For vi venter på dig…”

Sara
Julekort fra Caroline Due
Kære menighed.
I det sidste lille halvår har jeg lært vore skønne teenagere godt at kende. Jeg er både begejstret for det engagement, der er blandt dem, og for de seje frivillige, som ligger meget tid og arbejde i tiden med de unge. Jeg glæder mig til flere gode, betydningsfulde og sjove oplevelser med dem i 2016. I ønskes alle en velsignet og varm juletid.

Caroline

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *