Hvorfor kan du kalde ÅVM for din familie?

michael
Michael Sjælland

Vi er kommet i ÅVM siden vi flyttede til byen for knap ni år siden. Vi oplever at det er en kirke, der i teologi og praksis afspejler det vi tror på, og ønsker at leve ud i vores liv. Efterhånden som vores børn kom til, er kirken jo også blevet den ramme, som børnene finder sig selv hjemme i. Så derfor er kirken og alle vores ”med-lemmer” helt naturligt også en slags udvidet familie.

Hvilket dyr minder du mest om og hvorfor?

Bum bum… Selvom min kone nok nogen gange synes jeg kan være en elefant i en glasbutik, så tænker jeg mig mere som en labrador. Måske ikke det mest spændende dyr i verden, men til gengæld trofast og arbejdsom, omgængelig og alsidig. Energifyldt – så længe der er mad nok… Utrolig glad for vand og god ved børn.

Hvad har du tjent med udover MR(menighedsråd)-arbejde?

I kirken har jeg været med i forskellige lovsangsteams siden vi begyndte at komme i kirken. De seneste år har jeg været en del af Helenes team, der har en formiddagsgudstjeneste om måneden. De sidste tre år har jeg sammen med Robert og Sara været teamleder for Noas Ark – en del af børnekirken.

Hvem er din favorit bibelperson og hvorfor? (Jesus gælder ikke)

Jeg har altid godt kunnet lide Peter. Han er så engageret og passioneret, og på samme tid bare så menneskelig og fejlbarlig. Han smider hvad han har i hænderne for det, han tror på – og han er villig til at gå all in. Han har et stort hjerte, og kæmper for retfærdigheden. Og efterhånden som han også erkender sine fejl, kommer der en ydmyghed og en anderledes tjenestevillighed og modenhed ind i hans liv. Jeg kan godt se mig selv kaste mig hovedkulds ud i bølgerne, men jeg kan også se mig selv få brug for at blive trukket op igen… Det er den samme læreproces som Peter var i – hver dag at give slip på sig selv og tage imod Jesus.

Hvad var den sidste bommert, du lavede?

Åh ja, der er nok at vælge imellem, sådan på et gennemsnitligt niveau. For nyligt havde jeg på mit arbejde lovet mig ud til at være to forskellige steder i landet – på samme tid… Det opdagede jeg lidt for sent, om man så må sige…Det irriterer mig særligt meget, for jeg er faktisk optaget af at have styr på mine ting…

Hvad er din yndlings lovsang og hvorfor?

Hmm… Nu er lovsang jo på sin vis et vidt begreb… Jeg er vokset op med åndelige sange og salmer. Efterhånden som jeg bliver ældre, vender jeg faktisk i stigende grad tilbage til mange af dem. Én af dem, der både taler om Gud og mig og som er en lovsang til ham er ”Giv mig Gud en salmetunge”. Pakket ind i Grundtvigs fine poesi, fortæller sangen om Guds storhed, og om hvordan vi, forgængelige som vi er, ejer alt i ham – og det er helt grundlæggende årsagen til at vi synger til ham.

Hvad bliver du aldrig god til?

At sidde stille lang tid af gangen… Jeg har, hvad jeg selv vil kalde, en sund rastløshed. Der skal gerne ske noget, og jeg orienterer mig mod aktiviteter. Jeg vil gerne blive bedre til at lade roen falde over mig, men jeg bliver nok aldrig rigtig god til det…

Hvad er din mest nørdede interesse?

Jeg har helt generelt nok for få hobbyer og interesser på den måde… Jeg satser på at det kommer igen, når børnene bliver lidt større. Faktisk synes jeg ”nørd” begrebet er positivt i den forstand, at det er en person der bare er i stand til at fordybe sig 100% i noget bestemt, og ved hvad der er at vide på det felt. Den evne har jeg simpelthen ikke rigtig. Måske det hænger sammen med min manglende evne til at sidde stille for lang tid…?

Hvad er det vigtigste dine forældre har lært dig?

De har lært mig rigtig meget, som jeg trækker på både i mit arbejde, i min familie og i mit kirkeliv. Hvis jeg skal sætte noget i forgrunden, så må det nok være de to begreber ”ordentlighed” og ”arbejdsomhed”. Ordentlighed, at man behandler andre mennesker ordentligt, at man holder sit ord, at man sørger for sig og sine, og holder sin sti ren. Arbejdsomhed, at man yder før man nyder, at man gør det, der er brug for at gøre, og at man sætter andres behov højt ved at tjene dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *