Med nyhedsbrevet vil vi løbende sætte fokus på staben i Aarhus Valgmenighed for at lære dem og deres arbejde at kende. Denne gang er David Mortensen, sekretariatsleder, blevet stillet nogle spørgsmål, som han har svaret på. 

Af Mia Svenstrup

Hvorfor kan du kalde ÅVM for din familie?
Da jeg flyttede fra Esbjerg til Århus i 2005, havde jeg en længsel efter at blive en del af en menighed med en tydelig vision. Allerede inden jeg flyttede, var jeg en del af en ungdomsgruppe, som jævnligt fyldte bilen (i Esbjerg havde alle jo bil) og satte kursen mod Århus for at deltage i Innosense gudstjenesterne. Bilturene til Århus blev første fornemmelse af et nyt åndeligt hjem.
At møde andre som passioneret delte historier om Jesus, som turde tænke stort om det at være kirke, som søgte nye og spændende veje for at nå mennesker med evangeliet Alt dette ramte mig i hjertet og førte til, at jeg I dag vil sige, at ÅVM er min familie.

Beskriv hvad du har arbejdet med den senest uge.
Det er et privilegium at kunne starte arbejdsdagen med lovsang, bøn og bibellæsning, og jeg vil opfordre jer alle til at følge med på podcast. Hver tirsdag kl. 9-10 leder jeg vores morgensamling, hvor alle er velkommen til at deltage. Samlingen har fokus på at dele vidnesbyrd om, hvad Gud gør i vores liv og rundt i menigheden. I tirsdags blev der delt historier om flere helbredelser, åndsfyldte klyngesamlinger, Guds tale om at hjælpe flygtninge ved at samle tøj, give husly ol. Min tro opbygges, når jeg hører andres vidnesbyrd.
Starten af efteråret er for mig ofte en tid, hvor mange ting skal sættes i gang og hvor planlægning af det kommende år fylder noget. Konkret har det betydet forskellige møder, i ugen som er gået – møde med de ansatte omkring fejring af alle jer frivillige på Frivillighedsdag, et andet møde om projekt ”Elsk Århus”, og hvordan vi som personer og menighed kan involvere os med konkret hjælp til andre. Det syntes, jeg går meget godt i spænd med vores vision Med Gud for Aarhus. Derudover har jeg arbejdet sammen med årsmødeteamet om, hvordan Mjølnersvej kan blive en fantastisk ramme for vores årsmøde og -fest og glæder mig til, at kirkesalen bliver fyldt til sidste stol. Midt på ugen var jeg sammen med Arvid en tur i Odder, hvor vi mødtes med DanskOase omkring vores samarbejde, særligt med fokus på lovsangsområdet. Sidst på ugen mødtes jeg med ca. ti af vores dejlige naboer, hvor vi snakkede om, hvordan vi kan skabe det bedst mulige naboskab i nærområdet. Fredag startede ud med et økonomimøde med vores kasserer Morten Lysemose, hvor vi arbejdede med opfølgning på budget for indeværende år og budgetlægning for 2016.

Hvem er din favorit bibelperson og hvorfor? (Jesus gælder ikke)
Jeg tror, det må være Paulus. Han er i mine øjne vildt sej. Han sætter alt på spil for at bringe evangeliet ud i verden og bygger et solidt fundament for den første kirke.
“Jeg glemmer, hvad der ligger bagude og strækker mig frem mod det, der ligger forude; jeg jager mod målet, efter sejrsprisen, som Gud i Himlen kalder os til i Kristus Jesus.” (Fil. 3,13-14)

Hvad er din yndlings lovsang og hvorfor?
”Let the beauty” af Dina Dot Andersen. Fordi jeg længes efter mere af Guds regn i mit eget liv, i Århus og i Danmark.

Hvad bliver du aldrig god til?
At rejse med DSB…

Hvordan ser din fredag aften ud?
Vi har en fast tradition, hvor jeg sammen med min kone Sara, vores to børn Villads og Frida går turen til den lokale Rema1000 og køber fredagsslik.
Jeg slapper selv af med nogle friske råvarer i køkkenet, hvilket ofte hjælper mig til at komme lidt ned i gear og nyde at det er blevet weekend.

Hvilket barndomsminde husker du bedst?
Sommerferier på fjeldet i Norge. Det er nogle minder, som jeg som voksen har taget med videre og er blevet til en tradition, hvor jeg minimum én gang hvert år er på vandretur på fjeldet i Norge.

Hvad er din bedste rejseoplevelse
Jeg har flere gode rejseoplevelser, og jeg ved ikke, om det er den bedste oplevelse, men nok den som har gjort størst indtryk på mig. For mange år siden hvor min gode kammerat og jeg fik den (syntes vi selv) gode ide at køre fra Danmark til Afrika i en bil fra 1985. Det gik det meste af tiden også godt. Dog med en del pitstop, hvor bilen måtte lappes lidt sammen og et stop godt nede i Vestsaharasørken, hvor vi ved en fejl kørte ind i en militærlejr. Det lykkedes dog at komme videre og efter ca. 12 dages kørsel, nåede vi vores mål i Marutanien. Den tur var nok ikke gået i dag ☺

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *