Som noget nyt i ÅVM tilbydes der nu dåb lørdage til en dåbsgudstjeneste kl. 10 – 11. Vi har haft to dåbsgudstjenester i juni måned i genåbningsfasen med i alt fem dåb, som har givet os nogle gode erfaringer, vi gerne vil fortsætte med i efteråret.

Det er naturligvis fortsat muligt at foretage dåb til en søndagsgudstjeneste i det omfang, der er siddepladser og kapacitet til det. Vi er jo underlagt et loft på antal deltagere til gudstjenester. Hvis I vælger dåb til den første morgengudstjeneste om søndagen, vil der være videotransmission, som kan følges af alle interesserede.

Datoer for dåbsgudstjenester om lørdagen i efteråret 2020 er fastsat til følgende lørdage:

29. aug.
26. sept.
24. okt.
21. nov.
12. dec.

Du tilmelder dig dåbsgudstjenesterne til sekretariatet. Dåb og dåbssamtale foretages altid af den præst, som er til rådighed den pågældende lørdag til dåb. Det fremgår af kalenderen på hjemmesiden, hvem der er præst til den pågældende dåbsgudstjeneste.

Dåbsgudstjenesten rummer salmer og lovsang, selve dåbshandlingen og en prædiken om dåbens gave og betydning. Der er fokus på at bringe dåbsfamilie, faddere, familie, venner og medlemmer fra ÅVM sammen til en festlig gudstjeneste, hvor der er fuldt fokus på dåben som både dåb til den treenige Gud og menighedens fællesskab. Dåbsgudstjenesten er ikke en privat begivenhed, men en fuld offentlig gudstjeneste i ÅVM, hvor alle kan deltage.

Forløbet af dåbsgudstjenesten er som følger:

Velkomst

Salme (typisk morgensalme, årstidssalme eller lovsangssalme)

Tekstlæsninger (en eller to læsninger vælges)

Salme 139, 13-17 (fast)

Rom 6,1-11 (14) eller Titus 3,3-7 (eller anden relevant bibelsk tekst til anledningen)

Dåbssalme (ikke fast)

Dåbshandling(er)

Lovsange (typisk to)

Prædiken – om dåbens gave og betydning

Bøn

Aronitiske velsignelse

Udgangssalme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *