Da ca. 15 ledere fra forskellige diakonale teams var samlet til middag, var det fællesskab og opmuntring, der var i centrum. Der blev skabt nye relationer og samarbejde på tværs
Af: Mikaela Ølholm og Line Grønbæk, 3K-praktikanter
Det er en grå fredag aften i februar. Lysene er tændt i villaen i Risskov, og indenfor står Peter og Marian klar med en lækker middag, og duften af vildtragout spreder sig.
Rundt om langbordet sidder ledere fra forskellige diakonale teams i kirken. De arbejder alle under visionen “Med Gud for min næste” og er samlet for at opmuntre hinanden, bede sammen og dele historier.
“Vi på teamet bag “Med Gud For Min Næste” ville gerne anerkende det arbejde, de diakonale teams har gang i rundt i vores by. De gør en kæmpe indsats, og det er givende at høre hinandens glæder og udfordringer. Det har fortjent en ordentlig middag!” – Johannes Thomsen, anfører for “Med Gud For Min Næste”
Stemningen er god, selvom ikke alle kender hinanden. Middagen indledes med et sabbatsmåltid. Snakken går livligt over den dejlige mad, og folk er nysgerrige på hinandens tjenester.
Efter middagen fortæller hvert team om deres tjeneste og om udfordringer og velsignelser i forbindelse med arbejdet. Man mærker en samhørighed, og alle føler sig inspireret og opbygget af at høre om de andres tjenester. Spontant opstår der nye initiativer på tværs af de forskellige teams, der bliver tilbudt hjælp, og idéer udveksles.
Så er det tid til at bede sammen og for hinanden, og derefter står den på hygge og kage. Her fortsætter snakken, indtil alle går glade, opmuntrede og mætte hjem.
Nyt fra fronten
- Den nye klynge “AHLAN” for flygtninge, fortæller glad om den store opbakning de får fra andre medlemmer, og flygtninge. De har brug for forbøn og vil gerne have kontakt til endnu flere flygtninge
- “Hjælp til Hjemløse”, som er et tværkirkeligt projekt, føler Guds kald til at hjælpe andre, også med helt basale behov. De har brug for flere frivillige hænder, der kan tage ansvar.
“At have en tjeneste for andre er vigtigt for at rykke sig som kristen” – Henrik Pahus, Troens Hænder
- “AKTION” møder både ansatte og brugere på Håbets Allé, til trods for at de for det meste er der uden for åbningstid. De har brug for flere, der forpligter sig.
- “Transit” oplever et kald til at skabe et fællesskab for de psykisk syge og ønsker, at kirken skal være et mere helbredende fællesskab.
“Vi har alle samme kærlighed for det her arbejde, og vi kan hjælpe hinanden til at hjælpe andre” – Henrik Pahus, Troens Hænder
- “Troens Hænder” oplever Guds virke på krisecentret, og at beboerne og de ansatte nyder, når de kommer på besøg.
- “Tirsdagsfamilien” arbejder sammen med Kirkens Korshær og mærker, hvordan de virkelig har mulighed for at være noget for de kvinder og børn, der er med i “Tirsdagsfamilien”. De mærker også et stort behov fra modtagerne af Julehjælp, om at være med i et fællesskab.
“Vi er ikke noget for mange, men vi er meget for nogle få” – Peter Dalgaard, Tirsdagsfamilien