Af Jane Baumgartner, assisterende præst

Den 27-29. februar 2024 deltog jeg i New Wines lederkonference i Harrogate nær byen Leeds i England. New Wine er det engelske svar på Dansk Oase. 

Lederkonferencen havde et særligt spor for ledere i børne- og ungearbejde i menigheder. Derfor var jeg heller ikke alene afsted, men var en del af en større gruppe fra Børne- og UngdomsOase, med repræsentanter fra forskellige dele af Danmark. Vi var 23 afsted fra Danmark – og det samlede deltagerantal på konferencen var omkring 2000. Fra børne- og ungekirken i ÅVM var Kamilla Skovgaard (Noahs ark og Bataljon), Daniel Ostersen (Frisbee) samt Kristoffer Abildtrup (UngVM) afsted. 

Det var en kæmpe oplevelse at være en del af et så stort fællesskab – især når vi samledes i lovsangen. Det lyder virkelig af noget med 2000 stemmer, der synger fra hjertet til Jesus. Hør selv herunder:

Temaet for konferencen var Holy – Healthy – Humble (hellig, sund og ydmyg). I det tema blev forskellige sider af lederskab spejlet til stor inspiration. Jeg hæftede mig særligt ved et citat, som en af foredragsholderne havde med. Citatet er af CJ Mahaney og er en bøn, der lyder sådan: 

“Father, I stand as close to the cross as I possibly can, because it’s harder for me to be arrogant when I’m there”

Overs.: Far, jeg stiller mig så tæt på korset, som jeg overhovedet kan, fordi det er svært for mig at være arrogant, når jeg står der.

Citatet blev brugt til en samling, som handlede om, hvordan man som leder (og som menneske i det hele taget), netop lever helligt, sundt og ydmygt. Jeg tror, der er en meget enkel sandhed i dette citat – at det netop er ved foden af korset; helt, helt tæt på Jesus, vi får justeret vores antagelser om os selv og om verden. Må vi igen og igen rykke helt tæt på Jesus, så alle de selvcentrerede dagsordner smelter væk – til glæde for børn, unge, menighedsfæller og vores by. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *