Af David Viftrup, daglig leder

Her i april/maj har jeg haft den store fornøjelse at være 6 uger i USA sammen med Anette på orlov og ferie. Her brugte vi nogle dage i New York og Washington i feriemode sammen med to af vores børn, Elise og Marie, hvorefter de rejste tilbage til Danmark for at passe skole og arbejde, mens Anette og jeg blev en måned i Baltimore på den amerikanske østkyst.

Anledningen, der havde sat det i gang og påvirket tid og sted, var, at Anette i en måned skulle være tilknyttet University of Maryland, Baltimore i forbindelse med hendes Ph.d.-afhandling. For mig blev det så en anledning til tage 5 ugers studieorlov til at trække stikket og søge inspiration til mit arbejde her i ÅVM. 

I løbet af vores planlægning af turen havde vi været igennem en del bureaukratiske jungler for at få Anettes Exchange student scholarship og Visa på plads, og helt til det sidste, oplevede vi, at turen var lige ved at glide os af hænde på grund af ekstra lange behandlingstider. 

Men midt i det hele havde vi en stor oplevelse, at af Gud fik løst knuderne, så vi kom afsted. Vi oplevede også, at Gud velsignede os med et fantastisk og sikkert sted at bo i Baltimore, som er en af de byer i USA, der kæmper mest med kriminalitet. Min mentors søn viste sig at bo i Baltimore og arbejdede som præst i en menighed der. De lod os leje deres lejlighed, gav os en fri bil med i købet i en måned, og inviterede os med i deres menighed. Helt fantastisk. 

Vi havde en fremragende tid i de uger. Efter 5 års arbejde i ÅVM med hovedet fyldt af drift og problemløsninger, som hverdagene jo ofte er fyldt af, så oplevede jeg det tiltrængt at kunne trække stikket og få hentet ny inspiration. Så mens Anette var optaget på universitetet, dykkede jeg ned i bøger omkring ledelse i menigheder, discipelskab, kirkevækst, missionale kirker m.m. og vi knyttede os til ovennævnte kirke i Baltimore, der har ca. 800 gudstjenestedeltagere pr. søndag. Her deltog vi i nogle lederseminarer, og jeg besøgte staben og talte med dem om deres måde at lave kirke på. 

Samtidig fik vi besøgt et par andre kirker. Herunder kirken på Manhatten, som Timothy Keller har startet og var leder af indtil for nylig. Alt sammen har været med til at give fornyet inspiration til arbejdet i ÅVM og få et større perspektiv på det at bygge kirke sammen. 

Vi kom godt og beriget tilbage til Danmark for 14 dage siden, og er kommet godt i gang med hver vores arbejde igen. Det har været dejligt at vende tilbage og høre vidnesbyrd om, hvad Gud gjorde på Berørt konferencen, og hvordan flere mennesker er kommet til tro igennem Alpha og er begyndt i Åbent bibelstudie. Tak til dem af jer, der har bedt for os undervejs, og at I har været med til at gøre turen mulig for os. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *