Af David Viftrup, daglig leder

I ÅVM drømmer vi om at give hjælp til mennesker, der er i situationer i livet, hvor de har brug for hjælp. Dette gør vi igennem vores personlige engagement i mennesker omkring os og gennem vores engagement i diakonale projekter i byen. 

Som noget nyt har vi indgået et partnerskab med Værestedet Hamlet, der er et værested for ensomme unge mellem 18 og 35, hvor alle kan komme og være en del af fællesskabet. 

Hamlet åbner dørene hver torsdag og fredag, hvor de inviterer alle til aftensmad. Et måltid, der altid bliver til langt mere end blot et måltid. Sådan en aften tilbyder et fællesskab til de unge, hvor de bliver set, hørt og anerkendt.

Hamlet drives af en bestyrelse af unge frivillige, oftest studerende, der alle er involveret i arbejdet på Hamlet. Her leder de værestedet og håndterer op til 30 frivillige unge, der alle skiftes til at stå for aftenerne, som ca. 10-15 brugere benytter sig af pr. aften.

Igennem de sidste mange år, har der altid være en del ÅVM’ere involveret i arbejdet, og vi oplever det derfor naturligt at indgå et partnerskab for på den måde at tage mere medejerskab over projektet, som, vi tror på, gør en stor forskel i ensomme unges liv. 

For Hamlet giver partnerskabet en oplevelse af ikke at stå alene men have et større bagland, der står med dem i arbejdet. Det giver desuden sparringsmulighed med mere erfarne ledere, et større og mere formelt netværk at finde frivillige i og økonomisk støtte gennem to årlige kollekter i ÅVM. 

For os i ÅVM bunder formålet med partnerskabet i et ønske om at kunne tage mere aktivt ansvar for at hjælpe ensomme unge i Aarhus. At tage medansvar for et arbejde, som mange fra ÅVM allerede deltager i og så et ønske om formelt at have konkrete socialdiakonale projekter, som vi kan invitere medlemmer i ÅVM til at blive en del af.

Vi glæder os til at følge udviklingen i de kommende år, og håber det bliver til fælles gavn for alle. 

Har du lyst til at høre mere om arbejdet på Hamlet, så kig nærmere her: https://www.aarhusvalgmenighed.dk/diakoni.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *