Af Hans-Christian Vindum Pettersson

”Jeg føler, at når jeg beder, så når mine bønner ikke videre end loftet på mit soveværelse. Er der nogen, der lytter, så mærker jeg det ikke.”

”Min konfirmationsbibel ligger på mit natbord og samler støv. Den bliver liggende der som en daglig påmindelse og svirper mig med dårlig samvittighed, når jeg går i seng, og når jeg står op”.

”Når jeg en sjælden gang læser i Bibelen for mig selv, så giver historierne, fortællingerne, buddene og alt det andet ikke mening for mig. Jeg oplever, at jeg mangler en nøgle til at lukke teksterne op. Jeg mangler overblik, jeg mangler, at det bliver lettere at forstå. Ofte slutter jeg med flere spørgsmål til det med Gud, end da jeg begyndte”

Det er bemærkninger som dem her, der har gjort, at jeg sammen med Benjamin Byg har besluttet at lave et lidt anderledes tilbud til klyngerne; vi kalder det en Passionsaften. Ærligt, så har jeg selv kunnet sige ting som de ovenstående i løbet af mit liv. At føle ens tro er kold, meningsløs, at åndelige discipliner som bøn, bibellæsning og lovsang er døde ritualer. Sådan kan vi opleve det af og til. Men i de perioder, hvor vi er udfordret på vores åndelige praksisser, har vi brug for at nogen støtter op og hjælper os, vejleder os og beder for os. Derfor laver vi passionsaftenerne i de mindre fællesskaber, så det trygge fællesskab kan danne en god ramme.

Aftenerne er et mix af lovsang, bøn, stilhed, bibellæsning og korte refleksioner. Vi kommer ikke med lange foredrag eller en masse gode råd. Vi kommer bare og stiller os til rådighed med de praksisser vi selv nyder godt af, og inviterer alle til at deltage og prøve ”vores” måder.

Det, jeg elsker ved at holde aftenerne sammen med Benjamin er, at vi kan give to forskellige måder at søge Gud, bede og høre hans stemme på. Benjamin og jeg er forskellige mennesker og vi får energi og meningsfulde møder med Gud gennem forskellige discipliner. Det håber vi, bliver en opmuntring og en stærk påmindelse om, at der ikke er én rigtig måde at bede og fordybe sig i Guds ord på.

Vi ønsker med passionsaftenerne at give rum for mødet med den levende Gud, og vi håber, at det vil være et boost i retning af at få en hengiven spiritualitet hos os, der deltager.

Vi har i første omgang lavet dette som en tilbud til klyngerne i 16-miljøet, men sidder du i en 10-klynge og tænker, at dette kunne være relevant i jeres fællesskab, så tag endelig fat i mig.

/HC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *