Af Jane Baumgartner

Nyt fra B&U

Vi ønsker alle at se, at vores børn og unge med glæde tager med os i kirke – og at de trives i kirken. Det er en løbende udfordring, som vi på forskellig vis prøver at imødekomme.

I Noahs ark (3-5 år) arbejder vi lige nu med forskellige tiltag for at fremme trivslen. For vi tror, at det er fra et udgangspunkt af tryghed og tillid et barn er i stand til at række ud og danne relationer og tage imod ordet om Jesus.

 

Forældre i Noahs Ark

Nogle børn er meget frimodige og deltager gerne på egen hånd i børnekirke, mens andre børn har brug for, at de er i børnekirken sammen med deres far eller mor. Begge dele er helt fint! Det er i første omgang ikke et mål i sig selv, at børnene deltager på egen hånd i Børnekirken – men at børnene derimod får en god oplevelse af at være i kirke med deres forældre. Her kan det i nogle perioder være afgørende, at børnene får oplevelsen med forældrene.

Vi vil gerne invitere forældre til at gå i børnekirke med deres barn – dels for at øge barnets tryghed og tillid til, at kirke også er et sted for dem, for at dele oplevelsen af kirkegang sammen og for at hjælpe barnet med at danne relationer.

 

Kontinuitet og genkendelighed

En anden nøgle til at øge børns trivsel i Noahs ark er, at der er kontinuitet og genkendelighed – og at der er et lederteam, der er stort nok til at favne og se hvert barn, så alle børn føler sig velkomne.

Der er etableret 3 faste teams – et for hver gudstjenestesøndag. Der er stadig ledige pladser på de enkelte teams – så sig gerne til, hvis du/din familie har mulighed for at bidrage ca en søndag om måneden. Jo flere der er på hvert team, jo større grad af nærvær vil der rækkes til hvert enkelt barn, og jo nemmere bliver det for hvert barn at se, høre og tage imod evangeliet.

Vi har lavet en fast struktur for Noahs ark, så programmet er genkendeligt fra søndag til søndag. Både programmet og bønnen understøttes af piktogrammer, så børnene let kan følge med.

 

Har du et barn i Noahs ark – så kom gerne med tilbagemeldinger på ovennævnte. Vi modtager gerne gode ideer og evalueringer – men først og fremmest vil vi gerne bede om jeres forbøn for alle børn og børneledere i menigheden.

 

Kærlig hilsen, Jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *