Af David Viftrup

Aarhus Kommune arbejder på højtryk for at få flygtningene fra Ukraine på plads og sørge for mad og husly her i den akutte fase. Vi ønsker at hjælpe så godt, vi kan. 

Onsdag leverede ÅVM mad til 40 flygtninge, der var indlogeret på Danhostel i midtbyen efter forespørgsel fra kommunen. Jane Baumgartner og undertegnede leverede maden og var med under spisningen. Google translate er en fantastisk opfindelse, som hjalp os med at kunne kommunikere med dem, da det var meget begrænset, hvad vi kunne kommunikere på engelsk. 

Dem vi talte med kom fra byer tæt på kampene. En af dem kom fra Kharkov, og havde oplevet svære bombardementer. 

Det var godt at kunne hjælpe, men samtidig sad vi også med en fornemmelse af, at det var en dråbe i havet.
Aarhus kommune forventer 12 busser mere med flygtninge i løbet af denne uge, og der sad allerede 65 nye flygtninge på Book1, som lige var landet aftenen før. 

Med den nye lov, der blev vedtaget onsdag, får de ukrainske flygtninge hurtigt adgang til økonomisk støtte, når de lander. Dette er en stor hjælp. Men det tager stadig tid, at finde sig til rette i et helt nyt land, hvor man er endt med meget få ejendele. Ofte kun en lille taske. 

Så der er stadig en kæmpe opgave i at hjælpe dem og støtte dem. 

Vi forsøger, at holde os tæt på kommunen, og de behov de kommer i kontakt med. Har du/I mulighed for at hjælpe, så skriv gerne til os på davidv@valgmenighed.dk, så hjælper det os til at kunne sige ja/nej til de behov kommunen forespørger på.

Eksempler kan være:
– Lave mad til 20-40 personer

– Ekstra tøj – Specielt til kvinder og børn (Dette kan sættes i garderoben i ÅVM. Så får vi det frem til flygtningene)

– Sociale arrangementer til børn

– Mulighed for overnattende

– Eller lignende

Det kan eventuelt arrangeres med din klynge/smågruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *