Her kan du læse Gitte og Jonatans brev fra marts 2022 samt se billeder fra Sydafrika

Af Gitte og Jonatan Rabjerg, tidligere udsendte til Sydafrika

Kære ÅVM

Vi er igen hjemme efter at have tilbragt det meste af 2022 i Sydafrika. 

For mange fløj året forbi. Mange i vores store kirke vil slet ikke have opdaget, at vi var væk for en tid. For os er året også gået hurtigt – på godt og ondt. Selvom hjemkomsten har været dejlig, så savner vi hverdagen og livet i Sydafrika. I denne lille hilsen vil vi forsøge at opsummere, hvad der føles som et af de vigtigste år i vores liv. Det vil vi gøre, blandt andet for at sige tak. Tak for økonomisk støtte, forbøn og små beskeder til den anden side af kloden. Vi har virkelig følt, at vi har været ÅVM i Sydafrika. 

I starten af 2022 rejste vi afsted med ÅVM og Youth For Christ i ryggen. Målet var at afsøge muligheden for at starte projektet Sonar Music i Sydafrika. 

Sonar Music er et fællesskab om musik, funderet i kirken og kirkelige værdier. Det kommer til udtryk i kulturen i musikstudiet, måden man omgås hinanden samt indholdet af den musik, der produceres.

Vi fik lov til at se mange unge mennesker følge deres drømme og skabe musik, som de var passionerede omkring, og dele, hvad de havde på hjerte.  Vi mødte også mange mennesker med forbehold for kirke, som blev en del af vores projekt, og dermed fik nedbrudt både fordomme og forbehold. 

I dette tilfælde var musikken midlet til at nå målene, men vi føler os begge i høj grad opmuntret i, at vi, som medlemmer i en stor dejlig kirke, har meget at byde på, som kan gøre kirkedøren høj og porten vid. Det kan være 7 Dates, de forskellige diakonale tiltag, eller fællesskaber, der appellerer til mange mennesker. Vi glæder os til igen at tage del i ÅVM, og alt det vi, som kirke, kan. 

Sonar Music i Sydafrika er et projekt, som vi brugte et enkelt år på at starte op, men som nu kører selvstændigt uden os. Vi har hele tiden arbejdet ud fra bevidstheden om, at vi en dag skulle hjem igen. Derfor har vi i alt vores arbejde forsøgt at motivere unge lokale ledere, fremfor selv at gå forrest.  Vi har tabt vores hjerte til Sydafrika, og vi kommer til at rejse tilbage og besøge projektet og alle de nye mennesker, som vi har fået i vores liv. 

Vi er fyldt op af flere rørende fortællinger om mennesker, der er blevet forvandlet i løbet af det seneste år. Vi oplever selv, at vi har taget vigtige skridt i tro og som par.

Vi har mange vilde historier med hjem i bagagen. Historier om at blive jagtet af næsehorn, om episke naturoplevelser og interessante mennesker, men dem er der ikke plads til i denne hilsen. Vi elsker dog at være tilbage i vores kirke, og vi har glædet os sådan til at snakke med så mange som muligt, så vi vil kun blive glade, hvis nogen har lyst til at høre nogle af historierne 😉

Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *