Af Daniel Kjær Holmberg, studentermedhjælper

Konfirmandholdet i Aarhus Valgmenighed 2023 slog rekorder. Det var det største nogensinde. Hans-Christian Vindum Pettersson, som havde ansvaret for konfirmandundervisningen, konfirmerede 16 konfirmander, imens de sidste 3 valgte at blive konfirmeret med deres klasse. Længere nede i artiklen kan du se billeder af konfirmandholdet både før og efter konfirmationen.

Parkeringspladsen var helt fyldt af gæster efter gudstjenesten

Vejret var helt perfekt, folk ankom i festtøj, og jeg har aldrig set så mange mennesker samlet i ÅVM. Deltagerne kunne ikke være i kirkesalen, så vi åbnede dørene og satte stolerækker op hele vejen ned gennem caféen. 

Da klokken så slog 10.00 kom konfirmanderne i procession ind i kirkesalen anført at to faner. Efter et par sange viste konfirmanderne en videohilsen med parodier på Hans-Christian og sjove elementer fra undervisningen.

Hans-Christian, der fik ordet lige efter, kunne fortælle, at han havde forberedt to taler, som han kunne vælge mellem afhængig af, hvor grove parodierne havde været. Han afslørede ikke, hvilken en han valgte, men latterudbruddene under konfirmandernes indslag kunne godt pege i en bestemt retning. 

Prædiketeksten var fra Joh. 16, hvor Jesus fortæller sine disciple, at de skal bede i Hans navn, og at der kommer en dag, hvor de vil forstå alt. Sådan har jeg tit haft det i løbet af året til undervisningen, hvor Hans-Christian og jeg har fortalt om Gud og forsøgt at tegne så levende et billede som muligt af Jesus. Som Jesus siger til sine elever: “Til den tid vil I ikke stille mig flere spørgsmål…” (v.23). Det har konfirmanderne ellers virkelig været gode til i årets løb. Jesus fortsætter: “Indtil nu har jeg talt i billeder til jer, men der kommer en tid, hvor jeg i stedet åbent vil fortælle jer om min far” (v.25). Det er mit håb og min bøn for konfirmanderne, at de dag for dag må lære Jesus endnu bedre at kende, og selv erfare, hvad det vil sige, at de kan kalde Gud for deres far.

Efter talen til konfirmanderne skulle de “høres” i trosbekendelsen foran hele kirken, men den eneste, der kludrede i det, var Hans-Christian, som med sit forsøg på at hjælpe dem næsten fik sprunget anden trosartikel over. Han havde heldigvis trosbekendelsen på skrift, så de kom hele vejen igennem.

Konfirmandholdet til en normal konfirmandundervisning inden deres konfirmation
Konfirmandholdet efter deres konfirmation

Derefter kom konfirmanderne enkeltvis op foran alteret. De skulle sige ja til det, de netop havde bekendt og derefter knæle for at modtage Guds velsignelse og et konfirmationsord samt blive salvet til livet som discipel af Jesus med babyolie og et korstegn for panden. Som afslutning på ritualet kom en af konfirmandens forældre op på scenen og bad for deres teenager. På vej ned fra scenen fik konfirmanden en gave fra ÅVM, inden det blev næstes tur.

Begejstringen fra gæsterne var meget stor, så Hans-Christian måtte tysse på klapsalverne, som først til allersidst kunne få frit løb, så konfirmanderne fik en kæmpe hånd fra hele menigheden.

Efter gudstjenesten trak alle ud i gårdspladsen, hvor konfirmanderne på en lang række fik lykønskninger. Først derefter kunne fine biler og en motorcykel køre konfirmanderne ud til deres feststeder. 

Tak for en dejlig konfirmationsgudstjeneste og for et helt år, hvor jeg har fået lov at lære jer at kende og dele mine erfaringer om Jesus med jer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *