Af Thea Lomborg, medleder af VIBE

Hej. Jeg hedder Thea Lomborg, er 24 år, læser til pædagog her i Århus og har min ugentlige kirkegang i ÅVM. Jeg vil gerne dele nogle refleksioner og overvejelser om det, at være frivillig i en nyoprettet børneklub i Åbyhøjgaarden. 

At være frivillig er – når jeg lige reflekterer over det – virkelig vigtigt for mig. Det er vigtigt for mig at give noget helt uden at forvente noget igen. Det er også vigtigt, fordi det hjælper mig med at se udover mig selv, at jeg sætter tid af i min hverdag til at være noget for andre. Min lyst til at være frivillig er drevet af den kærlighed, som jeg oplever fra Gud, og som jeg ønsker at give videre. Jeg ser det som en dejlig, praktisk måde at være lys i verden på 😉 

Sammen med 5 andre unge kristne har jeg denne sommer brugt mange timer på at gøre mig tanker om, planlægge og at få stablet en fritidsklub kaldet VIBE, på benene. Klubben er for børn i alderen 3.-7. klasse, som bor i boligområdet Åbyhøjgaarden. Her er vi hver anden uge ude at lave forskellige fritidsaktiviteter med børnene. Vi har bl.a. arrangeret lagkageløb, skåret græskar, drukket varm kakao, lavet sport, lavet pandekager over bål og leget. 

Vi har sammen lavet følgende vision for klubben: 

Vores vision er at skabe et inkluderende klubtilbud i Åbyhøjgård, hvor børn og unge, uanset baggrund, kan finde et fristed. Vi ønsker at skabe et sted med meningsfulde relationer, hvor børnene møder forbilledlige voksne, der brænder for at støtte deres trivsel og udvikling, og hjælpe dem til at se deres egen værdi.”

Klubben VIBE er allerede blevet rigtig betydningsfuld for mig, fordi jeg virkelig oplever, hvor meget det betyder for børnene, at vi laver aktiviteter med dem derude. Det gør stort indtryk på mig, at kunne danne gode relationer til og lave fede aktiviteter for børn, som for hvem dette ikke nødvendigvis er en selvfølge. Særligt de gode relationer og det at møde en forbilledlig ung, voksen er noget jeg virkelig brænder for, at børnene oplever i VIBE. 

Så når jeg tænker på, hvorfor jeg egentlig er frivillig i klubben, bliver det tydeligt, at det er en win-win-situation for os alle, fordi jeg selv bliver glad af at gøre børnene glade. Det, at jeg kan være lys og glæde i bare én af børnenes dag – det er stort for mig. 

Vi ville være så glade, hvis i vil be’ for børnene og familierne i Åbyhøjgaarden, for VIBE generelt og for os frivillige. Jeg tror og stoler på, at Gud arbejder gennem VIBE og har gode planer med det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *